van der Horst

Geko Ypres Rally: Sublieme affiche in R2

Tom Van Rompuy-Claude Debue - Ford Fiësta R2
Tom Van Rompuy-Claude Debue - Ford Fiësta R2
Met maar liefst 37 wagens aan de start, is categorie R2 veruit de sterkst bezette categorie in de Geko Ypres Rally. Meer dan de helft van deze deelnemers zijn jongeren die ooit in de voetsporen willen treden van Thierry Neuville en Kris Meeke, de twee fabriekspiloten die in Ieper de toekomst van de rallysport, de Ford Fiesta R5 en de Peugeot 208 T16, presenteren.
De 18 jongeren die strijden voor punten in het Junior BRC, nemen het op tegen enkele referenties van formaat, waaronder Pontus Tidemand, de huidige leider in het Junior Wereldkampioenschap, maar ook het Britse talent Chris Ingram (Renault Twingo R2), de Luxemburgse referentie Hugo Arellano (Ford Fiesta R2) en Max Vatanen, de zoon van Ari (Renault Twingo R2).

In Ieper is er natuurlijk een bonuspunt te verdienen op elke klassementsproef, maar in R2 zullen de Juniors zichzelf moeten overtreffen om extra te scoren. Vooral de Peugeot 208 R2's van Xavier Baugnet, Cédric De Cecco (leider in Klasse 6 in het BRC) en nieuwkomer Stephan Hermann zullen moeilijk te kloppen zijn.

Maar, een Junior die internationale ambities koestert, laat zich niet afschrikken door sterke concurrentie. Polle Geusens (Citroën C2-R2 Max), de huidige leider in het Junior BRC, zal vooral kijken naar de chrono's van Matthias Boon (Skoda Fabia), Ghislain de Mevius (Peugeot 208) en Timo Van der Marel (Ford Fiesta), die de vorige twee manches van de Ford Fiesta SportTrophy won.

Thibault Radoux (Fiesta R2) maakte vorig jaar indruk bij zijn debuut in Ieper, wat hem toen de BFO Award opleverde. De Fiesta's zijn in elk geval goed vertegenwoordigd in het Junior BRC, met verder Tom Van Rompuy, derde in de tussenstand van de Ford Fiësta Trophy (foto), Guillaume De Ridder, Ludovic Sougnez, Kevin van Deijne (NL), Jamie Brown (GB), Lloyd Seminara, Joachim Wagemans.

Een jongere die we zeker in het oog moeten houden is Pieter-Jan Michiel Cracco, die al enkele maanden staat te popelen om zijn talent te showen. Cracco Junior, aan de start met zijn Peugeot 208 R2, heeft zich grondig voorbereid met de hulp van een aantal toppers, waaronder Freddy Loix.

Victorien Heuninck heeft zijn snelheid al meermaals getoond in Ieper. Hij rekent op zijn Citroën C2-R2 Max, dezelfde wagen die ook Quentin Collignon bestuurt. Adrian Fernémont (Skoda Fabia) wil afrekenen met de pechduivel die hem in Bocholt al vroeg uit koers sloeg.

Voor de bonuspunten zal natuurlijk ook gestreden worden in R1. Lucas Walbrecq heeft in elk geval het voordeel dat hij zijn Renault Twingo al in de vingers heeft. Dat kan niet gezegd worden van Guillaume de Mevius, de broer van Ghislain. Evelien De Corte kiest voor een Fiesta R1.Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op donderdag 27 juni 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting GEKO Ypres Rally.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons