van der Horst

Geko Ypres Rally verkozen tot beste organisatie van het Europees Rally Kampioenschap 2012

Tijdens het jaarlijkse Rally Safety seminarie dat werd gehouden op 22-23 februari 2013 in Zagreb, werd de award voor de beste organisatie van het Europees rallykampioenschap 2012 toegekend aan de Geko Ypres Rally. Deze prestigieuze award wordt overhandigd aan de rally die het best scoort op een aantal vlakken zoals veiligheid, algemene organisatie, promotie, drukwerk en documenten, media enz.
  • Dreamdrive
…De evaluatie wordt gemaakt door de FIA waarnemer die aanwezig is op het evenement. De Geko Ypres Rally scoorde bijzonder goed op het gebied van veiligheid en algemene organisatie. Ook de promotie en de populariteit van het evenement scoorden opvallend goed. Onnodig te zeggen dat deze fel begeerde prijs winnen, niet alleen een eer is voor de organisatie, maar ook een stimulans om op de ingeslagen weg voort te gaan en verder de Geko Ypres rally te blijven organiseren op een zeer hoog niveau.
   
 The Geko Ieper Rally zal ook deel uitmaken van de Ladies Trophy van het Europese Rally Kampioenschap 2013. Vrouwelijke piloten die het Europees kampioenschap betwisten zullen in aanmerking komen voor de nieuwe competitie, met drie punten uitgereikt aan de winnaar, twee aan de tweede en één aan de derde, op basis van het algemeen klassement van elke wedstrijd, ongeacht de auto. De vier beste resultaten kunnen ingebracht worden en de pilote hoeft niet aan een vrouwelijke co-driver te worden gekoppeld om in aanmerking te komen voor punten. Een award zal worden gepresenteerd tijdens de ERC prijsuitreiking aan het einde van het jaar.

Bovendien, zullen dit jaar de Groep M wagens toegelaten worden als deelnemers aan de rally. De rallyorganisatie zal een aparte klasse voor de Groep M wagens inrichten met als gevolg dat alle Groep M wagens met een Belgische homologatie toegelaten worden als deelnemers en dat ze punten kunnen scoren voor het BFO Belgian Rally Championship. De Group M teams zullen hun rally rijden tussen de gewone rallydeelnemers en het historic gedeelte. Ze zullen exact dezelfde KP's rijden en dezelfde afstand afleggen als alle andere deelnemers van de ERC wedstrijd.

Press Geko Ypres Rally
   
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA European Rally Championship op vrijdag 15 maart 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons