van der Horst

Gemengd weekend voor Belgen in Lozère

Dirk Van Rompuy - VR Racing by Qvick Motors
Dirk Van Rompuy - VR Racing by Qvick Motors
Geen Belgische winst in de Terre de Lozère. Adrien Fourmaux met de Belg Renaud Jamoul aan zijn zijde, moest de zege zondag laten aan Jean-Baptische Franceschi. Bij de historics moest Grégoire de Mévius na een gemaakte overwinning opgeven met mechanische problemen.
  • Hamofa Performance
Guino Kenis
Guino Kenis
Op zondag was er maar één leider . "JéBé" Franseschi reed iedereen los, waaronder ook Adrien Fourmaux met Renaud Jamoul aan zijn zijde. De Zuiderling was heersend en zelfs een penalty van 10 sec kon hem niet deren. Toch een kleine blamage voor Fourmaux als M-Sport-adept. 

Bij de historics zag de Mévius een zege door zijn neus geboord door mechanische problemen. De Fransman thuisrijder Nicolas Therond (Porsche) won de strijd met 17 seconden voorsprong op onze landgenoot Guino Kenis in zijn BMW M3 die winnaar werd in Groep A. Kenis pakte hierbij revanche op de Lancia Delta Integrale Groep A van Eric Mallen die derde werd en tweede in Groep A op 10 seconden. Vorig jaar moest de BMW dealer uit Turnhout nog de duimen leggen tegen de Lancia. Dirk Van Rompuy werd veertiende in zijn Opel Ascona en wou via deze onverharde rally wat ritme opdoen voor de Rally van Marokko.

Foto: VR Racing/ Guino Kenis
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 30 augustus 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons