van der Horst

Geneva International Motor Show: Porsche lanceert drie nieuwe modellen

Porsche presentatie Geneva International Motor Show
Porsche presentatie Geneva International Motor Show
Porsche toont op de Geneva International Motor Show drie nieuwe sportmodellen: één met de motor achterin, één met een middenmotor en één met de motor vooraan. Het meest opvallende model is wel de nieuwe 911 Cabriolet, daarnaast zijn er ook de 718 T-versies van de Boxster en Cayman en tenslotte is er de Macan S met de nieuwe turbo V6 motor.
Porsche 911 Cabriolet
Porsche 911 Cabriolet
Vier maand nadat de nieuwe 911 Coupé werd voorgesteld, volgt er nu de Cabriolet-versie. De S versie van de open sportwagen is uitgerust met 450 pk sterke twin-turbo motor die de wagen een topsnelheid geeft van meer dan 300 km/u en toelaat om van 0 naar 100 km/u te spurten in minder dan 4 seconden. Het dak plooit volledig open in slechts 12 seconden en dat tot een snelheid van 50 km/u.

Lees ook: Porsche onthult nieuwe 911 in Los Angeles (+ Foto's)
Lees ook: Porsche komt nu al met de 992 Cabriolet

Porsche 718 T
Porsche 718 T
De 718 T is de nieuwe touring-variant van zowel de Boxster als de Cayman en combineert de 4 cilinder boxer turbo motor met gesofisticeerde dynamische componenten zoals het Sport Chrono pack en de PASM sports ophanging.

Lees ook: Porsche presenteert Cayman T en Boxster T

Porsche Macan S
Porsche Macan S
De Macan S die voor het eerst in Genève onthuld wordt, valt op door een vernieuwd design en kreeg een upgrade betreffende comfort en rijcapaciteiten. Ook de Macan S valt op door zijn LED licht paneel achteraan. Verder is de wagen binnenin uitgerust met een nieuw 10.9-inch touchscreen, nieuw gevormde ventilator-uitlaten en kan men kiezen voor een GT sportstuur. De Macan S is uitgerust met een 3 liter V6 twinturbo motor die 354 pk levert.

Foto's: Porsche Newsroom
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op woensdag 6 maart 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons