van der Horst

Geslaagde eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort

Alexander Goddijn - GP Elite
Alexander Goddijn - GP Elite
De seizoensopener van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort zorgde voor twee mooie wedstrijden onder een stralende lentezon en in een echte Porsche-ambiance. In de algemene klassering ging de winst in de eerste race naar Alexander Goddijn (GP Elite), terwijl de rookie Jurriaan de Back (HWM) in zijn tweede race ooit, meteen een zege op zijn palmares mocht inschrijven. De Porsche Sprint Challenge Benelux reist nu naar het noorden van Nederland voor een tweede meeting op 1 juni in Assen.
Met dertien Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 -, zes Porsche Cayman GT4 Clubsport en één Porsche 911 GT3 Cup – Type 991 – kon deze eerste meeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux rekenen op een mooi gestoffeerd startveld. Aan de start verschenen echte gentlemen drivers, snelle amateurs en uiteraard ook jonge wolven, die hun stiel in het karting hebben geleerd. De meeting startte met een vrije training, gevolgd door twee kwalificatiesessies. Voor de eerste race ging de pole naar Alexander Goddijn, Arthur Peters was dan weer de snelste in de GT4-klasse. Voor de tweede race reden dezelfde heren opnieuw naar de beste startplaatsen. 

Spannende en faire eerste race
 
Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
Porsche Sprint Challenge Benelux 2023
De eerste race ging om 14u00 van start en die eerste afspraak bleef 30 minuten lang bijzonder spannend. Vooraan pakte Alexander Goddijn de zege, maar de kloof met zijn dichtste achtervolgers, Jaxon Verhoeven (Speedlover) en Niels Troost (GP Elite) was nooit echt groot. Ook de strijd voor de dichtste ereplaatsen was spannend, met Zias Geris (Team GP Elite) op vier en de bekende Dakarist, Bernhard ten Brinke (GP Elite) op vijf. Thijs Heezen (PG Motorsport) won de klasse 992 Am en werd zesde algemeen. Hij haalde het in zijn klasse voor Peter Munnichs (Team GP Elite) en Jean-Pierre Verhoeven (Speedlover). 
 
Wie ook voor een mooi race zorgden, waren Arthur Peters en Lennart Hiemstra (Triple & Crown Racing). Zij maakten onderling uit wie de GT4-klasse zou winnen en uiteindelijk trok de jonge Belg aan het langste eind. Bogdan Duma (Q1 Trackracing) werd derde en won ook de klasse GT4 Am. 

Opvallend, de race werd amper onderbroken door gele vlaggen en leverde puur rijplezier voor de deelnemers.  

Kweekvijver voor jong talent
 
De tweede race was zo mogelijk nog spannender met een constant gevecht vooraan, dat uiteindelijk in het voordeel van Jurriaan de Back werd beslecht. Hij haalde het voor Jaxon Verhoeven en Thijs Heezen, die dus de snelste in de klasse 992 Am was. Opvallend, de Back is amper vijftien en was in Zandvoort aan zijn allereerste racemeeting toe. Bernhard Ten Brinke en Niels Troost maakten de top-5 volledig. Peter Munnichs en Jean-Pierre Verhoeven, mochten opnieuw mee naar het podium in de klasse 992 Am.  
 
Ik kom uit de kartingsport en rij dit seizoen de hele Porsche Sprint Challenge Benelux. In de eerste race kwam ik slecht weg en diende als laatste aan te pikken, maar werd nog zevende. In de tweede race was mijn start veel beter en heb ik een heerlijk gevecht geleverd tot op de meet, om mijn eerste zege in een raceauto te behalen. Fantastisch gewoon!”, aldus het jonge talent Jurriaan de Back. 

Hiermee is meteen ook het bewijs geleverd hoezeer de Porsche Sprint Challenge Benelux een kweekvijver voor jong talent is. 
 
Lennart Hiemstra won de tweede afspraak in de GT4-klasse, voor Bogdan Duma (Q1 Trackracing), ook opnieuw de snelste in de klasse GT4 Am was en Gerrit Verwelius (Team GP Elite).   
 
De Porsche Sprint Challenge Benelux reist nu naar het noorden van Nederland voor een tweede meeting op 1 juni in Assen, waarna ook nog Circuit Zolder, Zandvoort en Spa-Francorchamps op de kalender staan. 

Porsche Sprint Challenge Benelux Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 18 mei 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons