van der Horst

GHK Racing presenteert Porsche 911 GT3 Cup (+ Foto's)

GHK Racing - Porsche 911 GT3 Cup
GHK Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Omgeven door jacuzzi's van sponsor Gervi presenteerde het GHK Racing van Guy Verheyen en Hans Verhelst gisteravond in Maasmechelen trots hun strijdwapen voor het Belcar Endurance Championship 2017. De Porsche 911 GT3 Cup uit de stal van SpeedLover Racing van André Van Hoof krijgt zoals we eerder meldden Guy Verheyen en Chris Mattheus achter het stuur, terwijl Freddy Loix het duo versterkt tijdens de 24 Hours of Zolder. Naast de nieuwe look van de wagen, stond de presentatie ook in het teken van het goede doel, giving back.
  • Hamofa Performance
Hans Verhelst - Guy Verheyen - Annemie Ramaekers
Hans Verhelst - Guy Verheyen - Annemie Ramaekers
"We kiezen dit jaar opnieuw voor de Porsche 911 GT3 Cup, een wagen die ik al ken. Dit is niet de snelste bolide van het veld, maar wel de betrouwbaarste. We zullen het Belcar Endurance Championship afwerken en ook dat is een zeer bewuste keuze. De Belcar is een eigen, volwaardig kampioenschap van Circuit Zolder en wordt deels in onze achtertuin verreden. Dat betekent evenwel niet dat het een gezondheidswandeling gaat worden, want de concurrentie is niet mals. We strijden in onze eigen klasse onder meer tegen minstens een vijftal Porsches", licht Guy Verheyen toe aan Autosport.be. "Dat maakt dat alles tot in de puntjes toe verzorgt moest zijn, ook op vlak van rijders. En toen dook Chris Mattheus plots op..."

Guy Verheyen - Chris Mattheus
Guy Verheyen - Chris Mattheus
"Ik heb Guy om half twaalf 's nachts een SMS gestuurd 'misschien moeten we samen rijden dit jaar'", vertelt Mattheus lachend. "Ik kreeg meteen antwoord 'misschien moeten we morgen eens bellen.' Zo gezegd zo gedaan, we vonden elkaar redelijk snel. Ik ken Guy ook al jaren en er was meteen vertrouwen", aldus Mattheus die afgelopen jaar nog de titel pakte in de Supercar Challenge. "Je kan daarna twee dingen doen vind ik; ofwel verdedig je de titel in ideale omstandigheden, ofwel ga je iets totaal anders doen. Ik heb gekozen voor die tweede optie. Guy Verheyen en GHK Racing bij uitbreiding was vervolgens een logische keuze, we hebben een levenslijn die parallel loopt en ik weet wat hij kan - en vice versa."

GHK Racing - Porsche 911 GT3 Cup
GHK Racing - Porsche 911 GT3 Cup
De avond stond evenwel ook in het teken van het goede doel "giving back", een initiatief van Carglass. "Dat is een project van een vriend van mij, de CEO van Carglass Duitsland Jean-Pierre Filippini", licht Guy Verheyen toe. "Weet je, wij beseffen soms niet hoe goed dat we het hier hebben. Daarom wil ik ook iets terugdoen; de levensomstandigheden van mensen verbeteren en hen ook kansen bieden in het leven. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een kartwedstrijd gehouden die enkele duizenden euro's opleverde, plus wat onze sponsors daarbij nog aandroegen. Dat is aan de eindmeet een mooi bedrag waarmee je kan werken."

Jean-Pierre Filippini - Guy Verheyen - Annemie Ramaekers
Jean-Pierre Filippini - Guy Verheyen - Annemie Ramaekers
"Elk jaar krijgen wij duizenden aanvragen voor sponsoring", vertelt Jean-Pierre Filippini aan Autosport.be. "Zowel Guy als ik werken rond het onderwerp van maatschappelijke verantwoordelijkheid van bedrijfsleiders, dus er was meteen een klik. Daarom besloten we de sponsoring te koppelen aan een goed doel. De bedoeling is kinderen te helpen ontwikkelen. Je kan met 5, 10 of 50 euro al een wereld van verschil maken hoor. Bijvoorbeeld, die vijf euro... dat is voldoende om een kind 's morgens, 's middags en 's avonds van een maaltijd te voorzien èn studie te bieden. Wij hebben als doel echt het leven van die kinderen te veranderen."

De eerste wedstrijd van het Belcar Endurance Championship wordt volgende week verreden te Spa-Francorchamps.
 

Foto's: Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 13 april 2017.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons