van der Horst

Goed bezette startvelden voor komende races CREVENTIC SERIES powered by Hankook

Start 2017 Hankook 24H Portimão
Start 2017 Hankook 24H Portimão
Na de Hankook 12H IMOLA van twee weken geleden hebben de teams en rijders die deelnemen aan de CREVENTIC SERIES powered by Hankook een korte pauze voordat het seizoen wordt voortgezet met de Hankook 24H PORTIMAO (6-8 juli). Met de race op het prachtige Autodromo Internacional do Algarve in Portugal is het seizoen 2018 halverwege. Na de zomerpauze vinden alle races op Formule 1-circuits plaats met de Hankook 24H BARCELONA (7-9 september), de Hankook 12H SPA (12-14 oktober) en de Hankook 24H COTA USA (16-18 november). Inschrijving voor alle races is nog steeds mogelijk, maar de startvelden voor de evenementen zien er al sterk uit.
  • St. Paul
Team Altran Peugeot - Peugeot 308 Racing Cup
Team Altran Peugeot - Peugeot 308 Racing Cup
Bij het komende evenement in Portimao tijdens het eerster weekeinde van juli komen de deelnemers van de 24H GT SERIES, de 24H TCE SERIES en de 24H PROTO SERIES, alle powered by Hankook, in actie. Voor alle series is het evenement tevens de tweede manche van het Championship of the Continents na de seizoensstart in Dubai in januari. Voor het Championship of the Continents, dat vorig jaar met succes werd geïntroduceerd, tellen de resultaten van de wedstrijden in Azië (Hankook 24H DUBAI), Europa (Hankook 24H PORTIMAO) en Amerika (Hankook 24H COTA USA) mee. Voor de 24-uursrace voor GT’s en toerwagens in Portimao staan er al bijna 50 auto’s op de voorlopige deelnemerslijst. Voor prototypoes staan er drie races op het programma: twee wedstrijden op vrijdag en de afsluitende competitie op zaterdag.
 
Start 2017 Hankook 24H Barcelona
Start 2017 Hankook 24H Barcelona
Na een zomerpauze van negen weken wordt het seizoen in de 24H GT SERIES en de 24H TCE SERIES, beide powered by Hankook, voortgezet tijdens het tweede weekeinde van september met de Hankook 24H BARCELONA (7-9 september). Op het Circuit de Barcelona Catalunya wordt het maximaal toegestane aantal van 75 teams aan de start verwacht met een uitstekende balans tussen GT’s en toerwagens, zoals de voorlopige inschrijflijst nu al laat zien. De 7 Race Series en de GT Retro Series zijn de officiële categorieën in het voorprogramma bij het evenement in Spanje.
 
Speed Lover - Porsche 991 Cup
Speed Lover - Porsche 991 Cup
De Hankook 12H SPA (12-14 oktober) is de laatste manche van het Europees kampioenschap in de CREVENTIC SERIES powered by Hankook 2018. Hier staan ook al ruim 75 auto’s op de voorlopige inschrijflijst. Voor teams met toerwagens uit de klasse A2 (auto’s met atmosferische benzine- of dieselmotor tot 2.000 cc of benzinemotoren met turbo tot 1.650 cc) biedt CREVENTIC als organisator en promotor een speciaal pakket aan voor een prijs van 5.000 Euro. Hierin zijn het inschrijfgeld, een basis-servicepakket voor deelnemers en de brandstof voor het evenement inbegrepen.
 
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Leipert Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Na het succes van de première vorig jaar keren de CREVENTIC SERIES powered by Hankook terug naar de Verenigde Staten voor de tweede editie van de Hankook 24H COTA USA (16-18 november). Hier rijden de GT’s en toerwagens in totaal 24 uur met een onderbreking gedurende de nacht. Voor prototypes zijn er drie races van elk drie uur. Voor de 24-uursrace op het circuit van Austin, Texas staan er ook al bijna 55 auto’s op de voorlopige inschrijflist. Dit evenement vormt de seizoensfinale van het Championship of the Continents 2018. Zoals gebruikelijk zorgt CREVENTIC voor de complete logistiek voor de deelnemende teams. Voor teams die in de VS of in Mexico gehuisvest zijn en voor hun eigen transport kunnen zorgen, is er een speciaal arrangement.
 
Met vele jaren ervaring kan CREVENTIC ook op maat gemaakte oplossingen voor transport en reizen aanbieden, alsmede catering ter plaatse voor teams en gasten. Nadere informatie is te vinden op www.24hseries.com

Persbericht 24H Series powered by Hankook  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons