van der Horst

GP Oostenrijk: Verstappen op weg naar nieuwe pole?

Max Verstappen - Red Bull RB16B
Max Verstappen - Red Bull RB16B
Hoewel Mercedes gisteren even de neus aan het venster kon steken, waren Red Bull Racing en Max Verstappen tijdens de derde vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk weer een maat te sterk. Valtteri Bottas eindigde net voor zijn Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton dankzij een geschrapte rondetijd voor de zevenvoudige kampioen.
  • LTF
Net als een week geleden, toen op hetzelfde circuit al een eerste keer werd geracet, trekt Max Verstappen (Red Bull Racing) als favoriet naar de kwalificaties. Het verschil met de eerste achtervolgers Valtteri Bottas en Lewis Hamilton (Mercedes) bedroeg in FP3 meer dan een halve seconde. Een eeuwigheid op een omloop van iets meer dan één minuut.

Grote Prijs van Oostenrijk voor volle tribunes
Grote Prijs van Oostenrijk voor volle tribunes
Voor Sergio Perez (Red Bull Racing) was het verdict nog strenger: de Mexicaan werd pas zevende op acht tiende, achter Pierre Gasly (Alpha Tauri), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) en Carlos Sainz (Ferrari). McLaren gaf al helemaal niet thuis, met een niet bepaald foutloze Lando Norris tikte als vijftiende aan, net voor stalgenoot Daniel Ricciardo.

De kwalificatiesessie op de Red Bull Ring start om 15 uur.

Foto's: Racing International Photography



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons