van der Horst

GP3: Italië: Ocon verkleint puntenachterstand op Ghiotto

Esteban Ocon - ART GP
Esteban Ocon - ART GP
Met een tweede plaats in beide races voor het GP3 kampioenschap te Monza slaagde Esteban Ocon (ART GP) er in om zijn achterstand in de puntenstand op de leider Luca Ghiotto (Trident) aanzienlijk te verkleinen. De Italiaanse leider in het kampioenschap behaalde enkel de punten van een derde plaats in zijn thuisland. De zeges waren voor Emil Bernstorff (Arden) en Marvin Kirchhöfer (ART GP).
Emil Bernstorff - Arden
Emil Bernstorff - Arden
Luca Ghiotto stond op de pole bij de eerste race maar liet bij de start zijn motor afslaan waarna gans het veld hem voorbijging. Ocon nam de leiding voor Matt Parry (Koiranen GP) maar Kirchhöfer rukte ondertussen onverbiddelijk op van de vijfde plaats en op het einde van de race moest ook Ocon zich gewonnen geven en de Duitser voor laten. Kevin Ceccon (Arden) werd nog derde voor Kirchhöfer en Jimmy Eriksson (Koiranen GP).

Marvin Kirchhöfer - ART GP
Marvin Kirchhöfer - ART GP
Jimmy Eriksson nam een uitstekende start bij de tweede race en schoof op van plaats vijf naar drie achter Alex Fontana (Status GP) en Mathéo Tuscher (Jenzer). Eriksson had niet veel  tijd nodig om ook de twee rijders voor hem te passeren en hij leek op weg naar de zege tot zijn wagen vertraagde door technische problemen en Kirchhöfer en Ocon snel dichterbij kwamen en voorbij de Zweed gingen. Ook Ghiotto, teruggekomen van de laatste startplaats en Ceccon passeerden Eriksson voor het vallen van de vlag. Ocon die zijn zevende tweede plaats van het seizoen behaalde, komt in de puntenstand nu terug tot op 14 punten van leider Ghiotto (170 punten).

Foto's: GP3 Series
   • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons