van der Horst

GP3: Oostenrijk: Zeges voor Ghiotto en Tunjo

Luca Ghiotto - Trident
Luca Ghiotto - Trident
Dit weekend kwamen de deelnemers aan de GP3 serie in actie op de Red Bull Ring waar alook de GP van Oostenrijk F1 verreden werd. De eerste race werd gewonnen door Luca Ghiotto (Trident), zijn eerste zege in de GP3. De tweede race ging naar Oscar Tunjo (Trident), die nochtans pas als negende van start was gegaan.
De eerste race werd al vlak na de start onderbroken na een aanrijding tussen Kevin Ceccon (Arden) en Mitch Gilbert (Carlin), bij de herstart van de race herwon Ghiotto zijn leidersplaats die hij na de start was kwijtgespeeld aan Esteban Ocon (ART GP). De Italiaan won de race voor Fuoco die ook voorbij Ocon was geraakt. Na de Fransman werd Emil Bernstorff (Arden) vierde voor Jann Mardenborough (Carlin).

Podium race 2
Podium race 2
Ook Oscar Tunjo mocht zijn eerste GP3 zege vieren dit weekend, hij won de tweede race op de Red Bull Ring na een remonte vanaf de negende startplaats. Marvin Kircchöfer (ART GP) en Esteban Ocon maakten het podium vol, maar de Fransman werd later gedeclasseerd voor een niet conforme rijhoogte van zijn wagen. Zo ging de derde plaats alsnog naar Ghiotto. Mardenborough moest al in de eerste ronde opgeven nadat hij werd aangereden door Fuoco die zich misremde.

Foto's: GP3 Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 23 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons