van der Horst

Grégoire Munster boekt indrukwekkende winst op Frans onverhard

Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster - Hyundai i20 R5
Grégoire Munster heeft op een indrukwekkende manier de Rally Castine - Terre d'Occitanie gewonnen, meetellend voor het Franse onverhardkampioenschap. Hij haalde het voor het Franse talent Jean-Baptiste Franceschi en Thibault Durbec.
  • Powercars
De jonge Belg (Hyundai) ging in Zuid-Frankrijk nog een beetje onverhardervaring opdoen. De pupil van Hyundai behoorde niet meteen tot de favorieten door een gebrek aan parcourskennis. De verkenning gebeuren ook pas de dag zelf. Munster stond dus voor een grote uitdaging, maar toonde meteen zijn ambitie door de openingsproef te winnen en daarbij een gat te slaan van bijna 10 seconden op "Jybé" Franceschi (Citroën).

Munster viel na de tweede proef een beetje terug na een lekke band, maar pakte met twee nieuwe besttijden opnieuw de kop, net voor het slapen gaan. Zondagochtend hield hij de concurrentie op afstand, alvorens nog eens zwaar uit te halen na de middag met een nieuwe besttijd, maar liefst meer dan 20 seconden sneller dan de concurrentie. Het gat was daarmee definitief geslagen. Munster hield Franceschi op 47 seconden en Thibault Durbec (VW) op bijna twee minuten. Nasser Al-Attiyah (VW) moest zelfs bijna drie minuten toegeven.

Voor Munster is het zijn derde algemene overwinning. Opvallend, hij boekte die allemaal in Frankrijk, met reeds twee overwinningen in de sneeuw in Dévoluy, en nu dus eentje op Zuid-Frans onverhard. Munster wordt straks een te duchten klant op Belgische wegen, te beginnen in Oudenaarde.

West-Vlaming Filip Pyck (Mitsubishi) stond ook aan de start en eindigde in de top 30. Bij de historics was er een tweede plek voor Gérard Mercy. Guino Kenis moest opgeven met mechanische problemen.

Foto: Grégoire Munster FacebookSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 20 september 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons