van der Horst

GT Challenge: Corvette Racing palmt eerste startrij in

Jan Magnussen - Corvette Racing
Jan Magnussen - Corvette Racing
Dit weekend vindt in het IMSA-kampioenschap de Michelin GT Challenge, de voormalige Oak Tree Grand Prix, plaats, een manche enkel voor GT-wagens op Virginia International Raceway. Corvette Racing blijft op schema richting een zoveelste titel in de Amerikaanse endurance en monopoliseert de eerste startrij in GTLM. Jan Magnussen was elf duizendsten sneller dan ploegmakker Tommy Milner en vertrekt morgen samen met Antonio Garcia op pole. Joey Hand en Giancarlo Fisichella reden voor Ford en Ferrari de derde en vierde tijd, vóór de BMW's. De Porsche's vinden we pas achteraan de klassegrid terug.
Madison Snow - Paul Miller Racing
Madison Snow - Paul Miller Racing
En het slechte nieuws houdt jammer genoeg hier niet op voor Porsche. In de GTD-klasse is het merk nog in volle strijd om de titel en toch hebben twee van de drie teams besloten dit weekend niet mee te doen. Park Place Motorsports trekt zich voor één race terug om de laatste twee races te kunnen voorbereiden terwijl een van de belangrijkste Porsches, de #22 van Alex Job Racing, de rest van het seizoen aan zich laat voorbij gaan. Porsche Motorsport heeft al te kennen gegeven niets te maken te hebben met de terugtrekking maar wellicht ligt een ongenoegen vanwege de BoP achter de beslissing. Enkele dagen na de terugtrekking van verschillende Audi-teams uit de ADAC GT Masters staat de BoP dus weer ter discussie. Madison Snow pakte de pole voor Paul Miller Racing en Lamborghini op meer dan drie seconden van de pole in GTLM. De Audi van Matt Bell volgde op een kleine drie tienden terwijl beide merken ook de rest van de top vijf inpalmden. De enige Porsche, van Maria Farnbacher/Alex Ribeiras, vinden terug op plaats zes.

UITSLAG KWALIFICATIE MICHELIN GT CHALLENGE

Foto's: IMSA

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 28 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oak Tree Grand Prix.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons