van der Horst

Estoril: Dubbelslag voor Ferrari

Luzich Racing - Ferrari 488 GT3
Luzich Racing - Ferrari 488 GT3
Alessandro Pier Guidi en Mikkel Mac hebben in hun Luzich Racing Ferrari 488 GT3 te Estoril de twee eerste wedstrijden voor de GT Open serie gewonnen. Het duo toonde zich in Portugal zeer sterk, zij pakten eerst al de pole voor race 1 alvorens beide races op hun naam te schrijven.
  • Prospeed Competition
Start race 1 Estoril
Start race 1 Estoril
Tweeëntwintig bolides boden zich aan in Estoril voor de eerste manche van het GT Open. De Luzich Racing Ferrari 488 bleek in de kwalificatie de snelste met een tijd van 1:36.206 voor de Imperiale Racing Lamborghini Huracan GT3 van Giovanni Venturini en Jeroen Mul, die volgde op 32 honderdste seconde. In de beginfase van de eerste race zette de Lamborghini de Ferrari nog onder druk, maar langzaamaan reed Mac weg van de groene bolide. In die volgorde kwamen de wagens ook over de streep, de laatste podiumplaats ging ook al naar een Ferrari, het exemplaar van RS Racing bestuurd door Daniele Di Amato en Andrea Montermini.

Imperiale Racing - Lamborghini Huracan GT3
Imperiale Racing - Lamborghini Huracan GT3
Voor race 2 startte de Luzich Racing Ferrari van op de derde plaats, maar al vlug in de wedstrijd draaide de strijd om de zege uit op een duel tussen de Ferrari en de Imperiale Racing Lamborghini van Riccardo Agostini en Rik Breukers. De Ferrari rijders wonnen het pleit, Agostini en Breukers verloren uiteindelijk nog hun tweede plaats aan hun teamgenoten Venturini/ Mul nadat zij een tijdstraf kregen voor het overschrijden van de tracklimits.

Foto: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 17 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Estoril.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons