van der Horst

GT4 European Series: Nürburgring: Voorbescouwing van de organisatoren

Op de beroemde Nürburgring wordt aankomend weekeinde de voorlaatste ronde van de GT4 European Series verreden. Circa 25 auto’s maken hun opwachting op het 5,148 kilometer lange Grand Prix-circuit in de Eifel. Het kampioenschap verwelkomt Rijmarracing, dat aankomend weekeinde met twee BMW’s M3 GT4 en een Nederlandse rijdersbezetting in Duitsland haar opwachting maakt. Daarnaast verschijnen aan de start: Aesthetic Racing, Bonk Motorsport (beide Porsche), Bremotion Sport (Roding), Sorg Rennsport (BMW) en Mathol Racing (Aston Martin). Onder de teams ontbreken kampioenschapsleiders Bernhard van Oranje en Ricardo van der Ende uiteraard niet. Na vier raceweekenden hebben de BMW-coureurs 159 punten verzameld, 36 meer dan Jörg Viebahn en Bertus Sanders (Porsche) en Marcel Nooren en Jan Joris Verheul (Camaro). In de GT4 Am Cup zal André Grammatico (BMW Espace Bienvenue) proberen zijn voorsprong op Liesette Braams en Rob Severs (Las Moras Racing Team) verder uit te bouwen.
Rijmarracing verschijnt aankomend weekeinde met twee BMW’s M3 GT4 aan de start. Het team rijdt met een volledig Nederlandse line-up bestaande uit Peter Stox, Marcel van Rijswick en André de Vries. De BMW-coureurs komen uit in de ‘GT4 Invitation’-klasse, waarin ook diverse Duitse teams hun opwachting maken. Zo zet Sorg Rennsport een BMW M3 in voor de Zweed Erik Berggren, terwijl Bonk Motorsport en Aesthetic Racing beide een Porsche 911 GT4 inzetten. Bremotion Sport verschijnt aan de start met een Roding R1 voor Patrick Brenndorfer. Mathol Racing-coureurs Steffen Retzlaff en Handrick Still besturen een Aston Martin Vantage.

Nova Race (Ginetta) en PROsport Performance (Porsche) pakten eerder deze maand op het Franse Paul Ricard de algemene overwinningen, terwijl Camaro-coureurs Marcel Nooren en Jan Joris Verheul in de eerste race de GT4 Pro-klasse wisten te winnen. Naar verwachting zullen zij ook dit weekeinde weer om de ereplaatsen strijden. 

Doordat de Aston Martin Vantage en de BMW M3 GT4 ook als snel te boek staan op de Nürburgring, is de verwachting dat de twee races in Duitsland wederom spannende wedstrijden zullen opleveren. PROsport Performance en V8 Racing zullen hun uiterste best doen om de leidende BMW te achterhalen, terwijl Alfab Racing-coureurs Erik Behrens en Daniel Roos zich willen revancheren nadat zij op Paul Ricard twee pole positions behaalden, maar uiteindelijk net naast de overwinningen grepen. 

In GT4 Am scoorde André Grammatico vier opeenvolgende overwinningen met zijn BMW M3 GT4 en de Fransman wil die reeks in Duitsland uiteraard graag voortzetten. Hij zal daarvoor echter wel Rob Severs en Liesette Braams moeten verslaan. Het Las Moras Racing Team-duo staat momenteel 11 punten achter Grammatico.

De lokale favoriet is Jörg Viebahn, afkomstig uit Engelskirchen. Viebahn heeft veel ervaring op de Nürburgring, maar is zich bewust van het kaliber van zijn tegenstanders. “De Nürburgring-Nordschleife is als mijn woonkamer, maar of ik in het voordeel ben? We rijden op het Grand Prix-circuit en veel van de coureurs kennen die baan. Maar het is hoe dan ook geweldig om op je thuiscircuit te rijden.”

De actie op de Nürburgring begint op vrijdag 19 september. De eerste training zal om 11:05 uur van start gaan, gevolgd door een tweede training om 14:10. Zaterdag is een drukke dag en gaat daardoor vroeg van start. Al om 8:30 wordt de kwalificatie aangevangen. De start van race 1 wordt om 11:45 gegeven, de tweede race om 16:00. 

De races op de Nürburgring maken deel uit van het iRacing.com Nürburgring 1000 weekend, de laatste ronde van het Blancpain Endurance Series seizoen.

GT4 European Series PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op woensdag 17 september 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring 1000.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons