van der Horst

Gulf 12H: Dries Vanthoor (Attempto Audi) duldt geen tegenstand!

Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
De tegenstand heeft in de tweede wedstrijdhelft van de Gulf 12 Hours niets kunnen veranderen aan de leidersplaats van Audi-rijder Dries Vanthoor en zijn teamgenoten Christopher Mies en Rinat Salikhov. Attempto Racing schenkt Audi zo niet alleen een eerste zege in Abu Dhabi, maar pakt meteen ook de dubbel dankzij de R8 LMS van het trio Drudi-Foster-Sultanov. Valentino Rossi (Kessel Racing - Ferrari 488 GT3) zegevierde in Pro-Am en stond op het algemene podium.
Start race 2 Gulf 12 Hours 2019
Start race 2 Gulf 12 Hours 2019
Het kwaad voor de grootste tegenstanders van de beide Audi R8 LMS GT3 was al in het eerste gedeelte geschied. HTP Motorsport begon met twee ronden achterstand als vijfde aan de tweede racehelft, maar viel door problemen met de stuurbekrachtiging later terug naar de buik van het peloton. Andere Pro-wagens verloren hun kansen in het tweede gedeelte: de Porsche 911 GT3-R GPX (Hall-Goethe-Grogor) verloor tijd door een losgekomen splitter, terwijl de Ferrari 488 GT3 van het vrouwelijke drietal Frey-Gostner-Gatting (Iron Lynx) een aanrijding had met een Aston Martin GT4 en meteen de strijd moest staken.

Algemeen podium Gulf 12 Hours 2019
Algemeen podium Gulf 12 Hours 2019
Door de problemen bij de Pro-wagens schoven de beste vertegenwoordigers van de Pro Am-klasse op naar voren. De zegestrijd in die categorie ging tussen de Porsche 911 GT3-R van Dinamic Motorsport en de Ferrari van Kessel Racing, bestuurd door Valentino Rossi, Alessio Salucci en Luca Marini. Door problemen bij de Duitse bolide, won de negenvoudige wereldkampioen niet alleen zijn divisie, hij stond bovendien op het algemene podium.

SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
De GT3 Gentlemen-klasse was een prooi voor de Mercedes-AMG GT3 van SPS Automotive Performance (Pierburg-Hook-Lauck), die bovendien knap vijfde algemeen eindigde. De beste Lamborghini Super Trofeo was het exemplaar van Art Line Team Georgia (Abkhazava-Liquorish-Butel-Afanasyev), terwijl de zege bij de LMP3's naar de Ginetta LMP3 ging van ARC Bratislava (Konopka-Muston-Murray).

MRS GT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MRS GT Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Glenn van Parijs zegevierde met vlag en wimpel in de GT Cup 1-klasse met zijn Porsche 911 GT3 Cup van MRS GT Racing. De eerste Belgische zege in de Gulf 12 Hours werd dus meteen een dubbelslag. Voor Audi, dat Dries Vanthoor en Christopher Mies liet debuteren in Abu Dhabi, was het overigens eveneens een eerste succes. Melden we tot slot ook nog dat het slechts de tweede keer was in negen edities dat een Ferrari niet op het hoogste ereschavot stond, na de zege van Jeroen Bleekemolen, Khaled Al Qubaisi en Bernd Schneider (Mercedes) in 2013.

De volgende editie van de Gulf 12 Hours vindt plaats op 10, 11 en 12 december 2020.

Lees ook: Gulf 12H: Na 6H: Audi en Dries Vanthoor domineren na pech Mercedes

--- Uitslag Gulf 12 Hours 20190 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Circuit Internationaal op zaterdag 14 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons