van der Horst

Gulf 12H: Kessel Racing wint voor tweede maal op rij

Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing - Ferrari 488 GT3
Kessel Racing heeft voor de tweede opeenvolgende keer de Gulf 12 Hours gewonnen op het Yas Marina circuit in Abu Dhabi nadat het eerder op de dag de zege in race 1 pakte waarbij het eveneens vanaf de pole startte. Michael Broniszewski, Giacomo Piccini en Davide Rigon brachten in hun Ferrari 488 GT3 het aantal zeges voor de Italiaanse constructeur op vijf stuks nadat AF Corse driemaal won en het Steigerende Paard enkel in 2013 de eer moest laten aan Mercedes dankzij de zege van Team Abu Dhabi by Black Falcon.
Kessel Racing - Ferrari 458 GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 GT3
Ferrari werd overigens door twee bolides vertegenwoordigd op het algemene podium, nadat de Dragon Racing-bolide als tweede afsloot, voor de Renault RS01 #16 van GP Extreme, maar dan nog stopte het feest niet voor de Italianen. Zegevierde AF Corse in de Pro-Am klasse dan ging ook in de Gentlemen-klasse de overwinning naar Kessel Racing nadat Herberth Motorsport de ganse race domineerde, maar in de eindfase af te rekenen kreeg met technische problemen. Die winnende bolide in de Gentlemen-klasse was met Jacques Duyver overigens de enige waarop een rijder met de Belgische nationaliteit was ingeschreven.

Start race 2 Gulf 12 Hours 2016
Start race 2 Gulf 12 Hours 2016
Na de zege in de eerste race, mocht de Kessel Racing Ferrari 488 GT3 vanaf de pole vertrekken tijdens de intredende duisternis bij race 2. Bij de start van deze wedstrijd behield de bolide de leiding, voor de wagens die de latere winnaars op het podium zouden flankeren. Het zou evenwel slechts een paar ronden duren alvorens de prototypes hun weg richting de kop van het veld zouden verderzetten, maar gezien de leiders enkele bonusronden pakte in de eerste race, vormde de opmars van de prototypes geen reëel gevaar.

Graff - Ligier JS P3
Graff - Ligier JS P3
De prototypes kwamen uiteindelijk niet in het stuk voor, nadat de gehanteerde Balance of Performance de Ligier LMP3's elke kans op de zege ontnam. James Winslow, Gregory Taylor en Neale Muston moesten in de #5 Graff Racing Ligier JS P3 uiteindelijk vrede nemen met de klassezege na een vijfde plaats in de algemene rangschikking. De #50 Maserati MC GT4 van Scuderia Villorba Corse werkte in de GTX-klasse een foutloze wedstrijd af en zegevierde soeverein.

--- Uitslag Gulf 12 Hours 2016 (pdf) ---

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 17 december 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons