van der Horst

Gulf 12H: Uitverkochte grid met Gilles Magnus en Tom Boonen

Startveld Gulf 12 Hours 2019
Startveld Gulf 12 Hours 2019
Deze week staat in Abu Dhabi de Gulf 12 Hours op het programma en voor het eerst is het evenement op het Yas Marina Circuit opgenomen in de Intercontinental GT Challenge van SRO Motorsports Group. De organisatoren van de wedstrijd in de Verenigde Arabische Emiraten gaven vandaag een voorlopige deelnemerslijst vrij en daarop prijken ook twee Belgen - Gilles Magnus en Tom Boonen - terwijl SpeedLover, dat vorige week nog actief was in de regio bij de 12 uur van Koeweit, ontbreekt.
  • De Swert Opticiens
De samenwerking met SRO lijkt organisator Andrea Ficarelli voorlopig geen windeieren te leggen, want bij de 34 ingeschreven bolides zijn er maar liefst 30 GT3's. Daarbij zien we onder andere ook de winnaars van de 24 Hours of Spa, Raffaele Marciello, Jules Gounon en Daniel Juncadella, op een Mercedes van GruppeM. Mercedes is overigens al zeker van de IGTC-titel bij de rijders en jaagt zijn vijfde (!) opeenvolgende IGTC-zege na.

2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3
2 Seas Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Hoewel Valentino Rossi deze editie ontbreekt, is er wel de komst van vader en zoon Jan en Kevin Magnussen. Zij rijden voor het eerst samen en delen het kuipje van een AF Corse Ferrari 488. Opvallend is dat de winnaars van de voorbije twee edities - Isa bin Abdulla Al Khalifa, Martin Kodrić en Ben Barnicoat - dit jaar concurrenten zijn; de eerste twee rijders blijven trouw aan 2 Seas Motorsport en komen met Hunter Abbott uit op een Pro-Am Mercedes, terwijl Ben Barnicoat naar Inception trekt en daar het kuipje van een Pro-Am Mclaren deelt met landgenoot Ollie Millroy en Brendan Iribe.
Gilles Magnus voor de zege
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS evo II GT3
Saintéloc Junior Team - Audi R8 LMS evo II GT3
Aan Belgische zijde stond Speedlover lang op de voorlopige entrylist met - uiteraard - een Porsche 911 GT3 Cup, maar André van Hoof is uiteindelijk niet aanwezig. De 911 Cup-klasse omvat uiteindelijk vier bolides en vormt - zoals Autosport.be eerder meldde - de enige klasse naast GT3. Wel present zijn Gilles Magnus en Tom Boonen. De Audi-fabrieksrijder werd in extremis opgeroepen en zal zijn GT3-debuut maken op het Yas Marina Circuit met de Saintéloc Audi R8 LMS evo II GT3 van de Frans-Zwitserse tandem Simon Gachet en Lucas Legeret (Pro). Ook Tom Boonen zal voor het eerst een autosportwedstrijd zal betwisten op het F1-circuit, hij gaat scheep met Nico Pronk, Stéphane en Peter Kox op een Porsche 911 GT3-R van Saalocin Racing.

De volledige (voorlopige) deelnemerslijst kan u hier raadplegen.

De actie begint op vrijdag, met drie vrije trainingen, terwijl de wedstrijd op zondag geprogrammeerd staat. Voor het eerst zullen er geen twee races van zes uur worden afgewerkt, maar wordt er één keer rond de klok geracet. Het tijdsverschil met België bedraagt +3 uur.

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op dinsdag 6 december 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons