van der Horst

Gulf 12H: United Autosports heeft bezetting voor drie LMP3's rond

United Autosports - Ligier JS P3
United Autosports - Ligier JS P3
United Autosports, het team waar Fernando Alonso onder meer voor uitkomt bij de aanstaande Rolex 24H of Daytona, zal met maar liefst drie Ligier's LMP3 afzakken naar de Gulf 12H. De troepen van Zak Brown en Richard Dean keren terug naar de race op Yas Island, nadat ze ook vorig jaar present tekenden met een LMP3-proto. De editie later deze maand wordt de tweede waarin de LMP3's welkom zijn, al mogen er dit jaar geen volledige Pro-bezettingen aantreden op die wagens.
United Autosports - Ligier JS P3
United Autosports - Ligier JS P3
Lees ook: Gulf 12H: ACO schaart zich achter LMP3-klasse

Afgelopen jaar gooide United Autosports nog hoge ogen, vooral dan met de rondjes die Alex Lynn aflegde in de Ligier JS P3. Dit jaar is de Brit er niet meer bij, maar zijn vader Shaun zal samen met Richard Meins wederom present tekenen. Het duo wordt aangevuld met Jim McGuire.


Gulf 12 Hours 2016
Gulf 12 Hours 2016
Op de tweede wagen tekent racerij-veteraan Johnny Mowlem present met Bon Grimes en Tony Wells, terwijl Salih Yoluc op de derde bolide debuteert in LMP3. Twee jaar geleden eindidge de Turk nog op het podium in de klasse in een Brookspeed-Porsche. Hij wordt dit jaar vervoegd door Guy Cosmo, Patrick Byrne en Mike Benham.

De Gulf 12 Hours 2017 worden volgende week verreden; net zoals de afgelopen edities brengt Autosport.be ook dit jaar weer verslag uit vanaf het Yas Marina Circuit.

Foto's: Martijn Wouters

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 4 december 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons