van der Horst

Gulf 12H: Valentino Rossi aan de start

Nürburgring: Beelden van de Race en kwalificatie
Niemand minder dan zevenvoudig wereldkampioen MotoGP Valentino Rossi zal deze week aan de start staan van de negende editie van de Gulf 12 Hours. De 40-jarige Italiaan neemt het stuur van een Ferrari 488 GT3 van Kessel Racing, het team dat de wedstrijd de afgelopen vier edities won. Ditmaal stootm het Zwitserse team onder meer een wagen klaar voor Rossi, zijn halfbroer Luca Marini en Alessio Salucci.
Nürburgring: Beelden van de Race en kwalificatie
De wagen van Rossi/Marini/Salucci draagt - uiteraard - het startnummer 46 en zal uitkomen onder de Monster VR46 Kessel-vlag. Vale reed in het verleden reeds met een GT3-Ferrari, zo stond hij onder meer aan de start van de TOTAL 24 Hours of Spa en testte hij eerder dit jaar reeds een Ferrari 488 GT3 in Misano. Opvallen zal de bolide alleszins, als we mogen afgaan op de blauw-fluogele bestickering die Rossi begin november onthulde op zijn Instagram-profiel. Vandaag test Valentino Rossi overigens nog de Mercedes F1 W10 EQ Power+ van Lewis Hamilton op het circuit in Valencia, terwijl de Brit plaatsneemt op de Yamaha M1 van de Italiaan.

Het is overigens niet voor het eerst dat Kessel Racing in de vijver met MotoGP-rijders vist, want eerder liet het in Abu Dhabi ook Loris Capirossi en Jorge Lorenzo aan de start komen. Helaas kwam het avontuur in beide gevallen roemloos ten einde, want zowel de Italiaan als de Spanjaard crashten in de absolute eindfase. Derde keer goede keer? Dat weten we dit weekend.

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 9 december 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons