van der Horst

Gulf 12H verplaatst naar januari - 2 edities in 2021

Start Gulf 12 Hours 2018
Start Gulf 12 Hours 2018
De aanpassing van de Formule 1-kalander 2020 heeft zo ook zijn gevolgen voor een aantal andere wedstrijden. Enerzijds is er een verandering bij de F2-kalender en een verschuiving vande manche van het FIA WEC in Bahrein, maar ook de Gulf 12 Hours kan niet langer doorgaan in december. De tiende editie van de wedstrijd op het Yas Marina Circuit is daarom verplaatst naar 9 januari 2021.
Nick Foster - Dries Vanthoor
Nick Foster - Dries Vanthoor
Dries Vanthoor won vorig jaar samen met teamgenoten Christopher Mies en Rinat Salikhov de negende editie van de wedstrijd nadat hun Attempto Racing Audi R8 LMS een sterke race afwerkte. Het werd overigens een dubbel voor het Duitse team, want de zusterwagen van Mattia Drudi, Nick Foster en Murod Sultanov klopte af als tweede, terwijl de Pro-Am Ferrari van Valentino Rossi en co mee op het algemene podium mocht plaatsnemen.

Balfe Motorsport - McLaren 570S GT4
Balfe Motorsport - McLaren 570S GT4
Normaliter zou de jubileumeditie dit jaar moeten doorgaan op 12 december, maar de nabijheid van Grote Prijs van Abu Dhabi Formule 1 maakte het onmogelijk de race te organiseren op de gepland datum. De organisatoren tillen de race daarom over Nieuwjaar en na een verschuiving van vier weken is 9 januari 2021 de nieuwe datum. Dat weekend plant Creventic reeds een 6 uursrace op het Yas Marina Circuit en een week later zijn er in het nabijgelegen Dubai uiteraard de 24 Uur van Dubai.

Enkel GT's en twee edities in 2021

ARC Bratislava - Ginetta LMP3
ARC Bratislava - Ginetta LMP3
Zoals organisator Andrea Ficarilli reeds aangaf in een exclusief gesprek met Autosport.be, zal de Gulf 12 Hours in de toekomst enkel openstaan voor GT3- en GT4-machinerie, alsook de Lamborghini Super Trofeo. We zullen dus niet langer Porsche Cups aan het werk zien, noch LMP3 of CN prototypes. De grid zal bestaan uit maximaal 34 wagens en de organisatoren gaan er prat op reeds 61 aanmeldingen te hebben ontvangen. De elfde editie van de Gulf 12 Hours wordt opnieuw gepland op zijn traditionele datum, eveneens in 2021. Volgend jaar moeten we dus twee edities krijgen van de populaire wedstrijd in het Emiraat en daarmee keert de Gulf 12 Hours terug naar zijn beginperiode, want in 2012 hadden we ook reeds een editie in januari en december.

Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op woensdag 26 augustus 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons