van der Horst

Guy Colsoul Rallysport houdt op te bestaan

Guy Colsoul (m.) en Patrick Snijers (r.)
Guy Colsoul (m.) en Patrick Snijers (r.)
Er verdwijnt een icoon uit de Belgische rallysport. Tweevoudig kampioen Guy Colsoul sluit zijn bedrijf dat gespecialiseerd was in het prepareren en de verhuur en verkoop van rallywagens. Dat schrijft Het Belang van Limburg vrijdag.
  • Oeste Kart
Guy Colsoul was al een tijdje op rallypensioen, maar nu sluit hij ook de deuren van Guy Colsoul Rallysport. De inmiddels 73-jarige Landenaar geeft te kennen dat het coronavirus het nekschot was voor het bedrijf dat over de hele wereld gekend was omwille van hun Mitsubishi Lancers. "Er gaan al maanden geen rally's meer door en dus verhuren wij niets. Dan moet je niet dom zijn", vertelt hij.

De jongste jaren stokte de verhuur, onder meer door het stopzetten van het rallyprogramma van de Japanse constructeur. Zich toeleggen op R5-wagens of historics wou Colsoul niet. "Onze Mitsubishi's waren nog betaalbaar. We hebben de rekening gemaakt en nieuwe auto's als de R5's zijn veel te duur voor de verhuur. Historics worden dan weer eerder gekocht dan gehuurd", zegt Colsoul daarover aan de Limburgse krant.

Colsoul had eerder een lange rallycarrière. Dat leverde hem, bijgestaan door Alain Lopes, twee Belgische titels op: in 1979 met de Opel Kadett GT/E en in 1981 met de Opel Ascona 400. Ook in de Dakar Rally verdiende hij zijn sporen, met enkele dichte ereplaatsen en klasse-overwinningen, zoals in 1984.

De naam Colsoul verdwijnt niet helemaal uit de rallywereld. Zijn oudste zoon Tom legt zich toe op RallyRaid en mag zich aan de zijde van Bernhard Ten Brinke collega noemen van Fernando Alonso.

Foto: Georges De Coster

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op vrijdag 24 juli 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons