van der Horst

Guy Verheyen: "Ik blijf SpeedLover en André tot mijn dood trouw"

Guy Verheyen - Chris Mattheus
Guy Verheyen - Chris Mattheus
Guy Verheyen is al jaren een bekend gezicht in de Belgische paddocks. De voormalig winnaar van de 24 Hours of Zolder werkt dit jaar het Belcar Endurance Championship af met Chris Mattheus en vertrouwt ook voor twee meetings op Freddy Loix. Wapen met dienst is zoals geweten een Porsche 991 uit de ateliers van SpeedLover Racing van André Van Hoof. De samenwerking met Van Hoof gaat al heel wat jaren terug en zal volgens Verheyen ook niet stoppen in de nabije toekomst.
Reeds begin de jaren '90 stoofden André Van Hoof en Guy Verheyen plannen voor de toekomst
Reeds begin de jaren '90 stoofden André Van Hoof en Guy Verheyen plannen voor de toekomst
"Ik ken André Van Hoof (de bezieler achter SpeedLover Racing n.v.d.r.) al heel lang", vertelt Guy Verheyen. "We hebben een enorm goede professionele relatie en verstaan elkaar perfect, soms met weinig of geen woorden. Weet je, in de autosport is niet niet altijd eenvoudig om betrouwbare partners te vinden, maar in André heb ik een rotsvast geloof. Hij staat altijd paraat en als je je wagen aan hem toevertrouwt, weet je dat je met een goed gevoel achterblijft en je kan toeleggen op het racen. Dat is als piloot belangrijk; tijdens een raceweekend wil je niet te veel andere zaken aan je hoofd hebben. André, en bij uitbreiding het SpeedLover team, begrijpt dat perfect."

André Van Hoof met Guy Verheyen
André Van Hoof met Guy Verheyen
"Toch draait het bij André niet enkel rond racerij. Samen met mijn sponsors zet ik mij al jaren in voor een goed doel welke we hebben gekozen, Afrika Tikkun. Die organisatie ontfermt zich over arme kinderen in Afrika en dankzij de steun van vele sponsoren en bedrijven hier in België kunnen we toch elk jaar weer een merkbaar verschil maken voor die kinderen. We organiseren ook elk jaar een karting en dit jaar zijn opnieuw alle teams reeds volzet, waarvoor onze dank aan de piloten en steunende bedrijven. Ook SpeedLover heeft geen minuut getwijfeld trouwens om mee op de kar te springen. Dat zijn allemaal kleine dingen die meespelen in een onderlinge relatie, zaken die echter wel van belang zijn als het aankomt op een goede relatie op te bouwen. André heeft het hart op de juiste plaats en door dit alles heb ik ondertussen een blindelings vertrouwen in hem; ik blijf SpeedLover trouw tot ik sterf", lacht de Toora Benelux-man.

Foto's: Hans Van Onsem & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 21 juni 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons