van der Horst

Haalt Wolfgang Reip ultieme bekroning voor Nissan GT Academy binnen?

Reip - Chiyo - Buncombe
Reip - Chiyo - Buncombe
Wolfgang Reip verloor begin vorige maand zijn plek in het Nissan GT Academy programma, voor velen toch wel een verrassing zo kort voor de start van het nieuwe seizoen. De Belg was in 2012 830.000 gamers te snel af en won de Europese GT Academy-titel. 2015 werd een boerenjaar voor Reip met winst in de Bathurst 12 Hour en Paul Ricard 1000, wat uiteindelijk ook leidde tot de Blancpain Endurance titel. Toch bleek dat onvoldoende toen Nissan besloot om na het LMP1-debacle met de borstel door het programma te gaan.
Buiten de ongelukkige timing kan je Nissan weinig verwijten. De Japanse constructeur gaf Reip een unieke kans, die de Brusselaar optimaal benutte om het meest competitieve GT-kampioenschap ter wereld op zijn naam te schrijven. Reip is nu aan de volgende fase van zijn carrière toegekomen, die hij op eigen benen zal moeten afwerken. Ondanks het feit dat hij slechts twee maanden had om alsnog een stuur vast te krijgen voor het nieuwe seizoen, lijkt hij met zijn visitekaartje een redelijke kans te maken.

M-Sport - Bentley Continental GT3
M-Sport - Bentley Continental GT3
Afgelopen week kreeg Reip de opportuniteit om zijn kunnen te tonen aan boord van een fabrieks Bentley Continental GT3 ter gelegenheid van de officiële Blancpain GT Series testdagen op het circuit van Paul Ricard. Bentley zoekt immers een nieuwe piloot na het vertrek van Maxi Buhk, die HTP Motorsport trouw bleef en op weg lijkt naar een officieel AMG-statuut. Onze landgenoot kon na afloop weinig kwijt aan Autosport.be maar liet naar verluidt een goede indruk achter bij de Britse constructeur. Bentley zal normaal gezien komende week zijn beslissing bekend maken.

Mocht Reip effectief een fabriekscontract in de wacht kunnen slepen bij Bentley dan is dat misschien wel de grootste verwezenlijking van de GT Academy tot dusver, ook al maakt hij geen deel meer uit van het programma. Nissan heeft Reip opgeleid tot een niveau dat hem in staat heeft gesteld om een kampioenschap te winnen en nu zelfs in aanmerking doet komen voor een gegeerd fabrieksstuur.  

De kans dat we onze landgenoot dit seizoen in actie zien komen in de Blancpain Endurance Cup is in ieder geval reëel, Reip bevestigde immers aan Autosport.be dat hij ook over een plan B beschikt. Hoewel hij het niet wou bevestigen zouden er ook mogelijkheden zijn bij HTP Motorsport, dat nog twee zitjes vrij heeft momenteel. Reip had eerder ook al gesprekken met WRT. 

Foto's: Racing International Photography & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op zaterdag 12 maart 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons