van der Horst

Hamofa Motorsport toont nieuwe McLaren voor Belcar

Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Het Hamofa Motorsport team heeft vandaag op Circuit Zolder haar nieuwe McLaren 570S aan de tand gevoeld. Vanwege de coronacrisis zag het Limburgse team zich genoodzaakt de roll-out uit te stellen, maar vandaag zag de familie Verhoeven de kans om de Britse bolide eindelijk het asfalt op te jagen. De twee wagens kregen een bestickering aangemeten in de gekende kleuren van het team. Zoals Autosport.be eerder meldde, vult McLaren het BMW-arsenaal van het team aan.
  • Skylimit Events
Hamofa plant nog steeds om over enkele weken bij de Belcar-seizoensopener, naast de imposante BMW i8 GTR, minstens één McLaren aan de start te brengen. In afwachting daarvan spraken we met Rob Verhoeven en voegen we alvast enkele foto's van de knappe McLaren bij deze bijdrage.

Hamofa Motorsport - McLaren 570S
Hamofa Motorsport - McLaren 570S
"We kochten enkele maanden geleden twee exemplaren van de McLaren 570S aan, ter aanvulling van onze BMW i8 GTR", verduidelijkt Rob Verhoeven. "Het is een enorm leuke wagen, maar totaal niet te vergelijken met de BMW i8. Hij beschikt over veel minder vermogen, maar heeft wel de reputatie zeer betrouwbaar te zijn. Het is eigenlijk een ideale wagen om ervaring op te doen, bijvoorbeeld voor [mijn broer] Mark".

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Waar Hamofa de McLaren 570S als een ideale optie ziet voor de opleiding van rijders, hoorden we een maand geleden gelijkaardige geluiden bij Hans Van de Ven over de BMW M2 CS Racing. Ook die wagen was vandaag aan het werk op Circuit Zolder. JJ Motorsport schafte namelijk liefst vijf exemplaren van de bolide aan, waarvan er minstens één richting de Belcar gaat in handen van Guido en Tom Werckx en er daarnaast drie bestemd zijn voor klanten die de wagen o.a. in Creventic's 24H Series kunnen inzetten.

 

Foto's: Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 16 juli 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons