van der Horst

Haspengouw Rally: Met Jos Verstappen

Jos Verstappen/Kris Botson - Citroën C3 Rally 2
Jos Verstappen/Kris Botson - Citroën C3 Rally 2
Jos Verstappen maakt zijn rallydebuut en doet dat in België achter het stuur van een Citroën C3 Rally 2 van DG Sport Competition in de Haspengouw Rally. Daarna zal hij met dezelfde wagen ook aan de start staan van de South Belgian Rally. Kris Botson neemt plaats naast de Nederlander als navigator.
Jos Verstappen/Kris Botson - Citroën C3 Rally 2
Jos Verstappen/Kris Botson - Citroën C3 Rally 2
Voor Jos Verstappen wordt het zijn eerste officiële deelname aan een rally. Op 26 februari staat hij aan de start van de Haspengouw Rally, de openingswedstrijd van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Zeker is al dat hij daarna ook de op 19 maart de South Belgian Rally rijdt. Wat er verder op het rallyprogramma staat van de 49 jarige Jos Verstappen is nog niet duidelijk. Mogelijk betwist hij nog meer rally’s van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship maar ook een deelname aan een manche van het WRC is niet uitgesloten. Verstappen wou eerst vorig jaar al zijn debuut in de rally te maken in Assen maar die wedstrijd werd geannuleerd wegens de coronacrisis.

Jos Verstappen: “Ik heb er echt heel veel zin in en heb gemerkt dat ik rally heel erg leuk vind. Vooral omdat het heel onvoorspelbaar is. Natuurlijk ben ik enorm gedreven ingesteld en heb ik de ondersteuning van een topteam, maar ik zal mijn eigen limieten opnieuw moeten zien te vinden, samen met mijn navigator. Ik wil het goed aanpakken, maar de reden dat ik in dit rallyavontuur stap, is dat het me plezier brengt.”

Foto's: BRC Media
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belgian Rally Championship op donderdag 3 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons