van der Horst

Hayden Paddon best wakker na lentereces

Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon opent de vierde WRC-manche het best met een snelste tijd op de shakedown in Argentinië. In zijn Hyundai i20 WRC verraste hij de Volkswagens van respectievelijk Jari-Matti Latvala en kampioenschapsleider Sebastien Ogier. Thierry Neuville kende allesbehalve een zorgeloze ochtend.
  • Dreamdrive
Na een reces van zes weken waarin Hyundai de rally van Portugal voorbereidde, en Volkswagen en Citroën de 2017-specificaties testten, gaat de strijd in het WRC verder in Argentinië. Sebastien Ogier verdedigt er zijn voorsprong in de WK-tussenstand, Jari-Matti Latvala zit in de flow na winst in Mexico en Thierry Neuville is op zoek naar eerherstel na zijn dubbele crash vorige maand.

Hayden Paddon toonde donderdag alvast dat Hyundai klaar is. Hij was over zes kilometer 1.3 seconden sneller dan Latvala en 2.0 seconden dan Ogier. Dani Sordo in de tweede Hyundai eindigde vierde op 3.0 seconden van zijn teamgenoot. Andreas Mikkelsen eindigde vijfde, Thierry Neuville zesde, kortom: Hyundai en Volkswagen verdeelden onderling de eerste zes plaatsen.

Neuville kende wel een moeilijke ochtend in de derde Hyundai. Zijn eerste run ging verloren door elektrische problemen op de #20, zijn derde, weliswaar snelste, run werd getekend door een leegloper. 

Donderdagavond staat er een avondproef op het programma. Er moeten tegen zondag 18 proeven afgewerkt worden, goed voor 360km tegen de klok. De Brit Kris Meeke zal zichzelf niet opvolgen, want Citroën blijft afwezig.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 21 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons