van der Horst

Hayden Paddon boekt historische zege

Hayden Paddon
Hayden Paddon
De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon heeft in Argentinië een historische zege geboekt, de eerste uit zijn carrière, de eerste voor Nieuw-Zeeland en de eerste voor de nieuwe Hyundai i20. Kampioenschapsleider Sebastien Ogier kwam wel nog vervaarlijk dichtbij. Thierry Neuville sleepte na een moeilijke wedstrijd een zesde plaats uit de brand.
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Sebastien Ogier - VW Polo R WRC
Paddon moest op de slotdag een voorsprong van een halve minuut verdedigen. Ogier pakte op de openingsproef meteen zeven seconden terug en klokte op de voorlaatste proef opnieuw een kanontijd. De wereldkampioen bracht de kloof zo terug tot amper 2.6 seconden, net voor de Power Stage. Ogier leek de Kiwi te gaan opeten, maar Paddon toonde zich enorm koelbloedig en zette op zijn beurt een fenomenale tijd neer op de Power Stage, meteen goed voor de eerste overwinning van de Nieuw-Zeelander en zijn co John Kennard. Hij bezorgt Hyundai een tweede zege, na Thierry Neuville in Duitsland in 2014.

Andreas Mikkelsen mag mee op het podium na een regelmatige wedstrijd. Ook Dani Sordo reed een secure wedstrijd waarmee de Spanjaard Hyundai de punten van de vierde plaatst schenkt. Paddon zelf was niet genomineerd voor het constructeurskampioenschap.

Thierry Neuville deed wat moest en pakte op de slotdag nog de zesde plaats, zonder te imponeren.

Binnen drie weken trekt het circus naar Portugal, voor de vijfde WRC-manche.

Foto's: Hyundai Motorsport & Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 24 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons