Hayden Paddon vierde bij start Europese Tour

Hayden Paddon - Hyundai i20 R5
Hayden Paddon heeft bij zijn terugkeer op het Europese vasteland een vierde plaats gescoord in de Rally di Alba, de vierde manche van het TER-kampioenschap. Nikolay Gryazin won er, BK-leider Stéphane Lefebvre eindigde vijfde.
Nikolay Gryazin - Skoda Fabia Rally2
Fabio Andolfi was de eerste leider, met winst op de showproef vrijdagavond. Na drie proeven nam Nikolay Gryazin de touwtjes in handen. Hij zou de leiding niet meer uit handen geven en winnen met een bonus van 12 seconden op Andrea Crugnola.

Hayden Paddon, die een kleine comeback maakt in Europa, deed lang me voor het podium, maar besloot uiteindelijk als vierde op acht seconden van de derde plaats van Andolfi. De Nieuw-Zeelander rijdt straks nog de Rally Liepaja alvorens een terugkeer te maken in het WRC. Hij start midden juli in de Rally van Estland en mikt later dit jaar nog op een deelname in de Rally van Nieuw-Zeeland, in een Rally1-wagen.

BK-leider Stéphane Lefebvre onderhield in Italië het ritme en keert terug met een vijfde plaats.

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op zondag 26 juni 2022.