van der Horst

Hayden Paddon vliegt met zijn Hyundai en lukt hattrick

Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
Hayden Paddon - Hyundai i20 WRC
De Nieuw-Zeelander Hayden Paddon won deze morgen zijn eerste KP met de Hyundai i20 WRC in zijn nog jonge WRC carrière. Een toevalstreffer zeker niet, want de Kiwi ging ook in de twee daaropvolgende proeven als winnaar over de meet. Een loepzuivere hattrick voor Paddon. Nadat de Tsjech Martin Prokop gisteren reeds verrassend de openingsproef won, is deze verrassing des te groter
  • Powercars
Paddon was wel een beetje in het voordeel dat hij pas als 10de de baan op moest terwijl deze nacht de regen het onverhard onder water zette. De wegen in Sardinië beginnen te drogen en een late startplaats is zeker geen nadeel. Maar dat doet weinig ter zake als je ziet met welke grote verschillen de Nieuw-Zeelander  de concurrentie opzadelde.
Tijdens de eerste lus van drie KP’s verloren we reeds Meeke en Kubica die in het decor belandden en Mikkelsen die door een put de ophanging beschadigde. De Noor lag op dat moment in derde stelling.   

Neuville verloor 21 en 13 seconden op zijn teammaat tijdens de eerste twee KP’s van de tweede wedstrijddag. Nadien herpakte de Oostkantonner zich en klokte op KP4 de tweede chrono. Blijkbaar ligt de zware ondergrond de Hyundai vrij goed, want ook Dani Sordo scoort goed met een voorlopige vierde plaats in de tussenstand en een bonus van twee tellen op Neuville. De tweede en derde plaats is voor Volkswagen met Latvala en Ogier op respectievelijk 25 en 27 seconden van leider Paddon.

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rally Championship op vrijdag 12 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Italië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons