van der Horst

Heli Racing: "We hebben de 24H van Zolder gemist"

Heli Racing - BMW 120D
Heli Racing - BMW 120D
Terug van weggeweest deze jaargang van het Belcar Endurance Championhip: Heli Racing met de potente BMW 1 Diesel. De troepen van Gunther Van den Hove besloten recent om het volledige Belcar Endurance Championship af te werken, nadat ze vroeger al aan de start verschenen van de 24 Hours of Zolder. Autosport.be sprak met de Gentenaar over de plannen voor dit seizoen en de beweegredenen om te starten in de Belcar.
Heli Racing - BMW 120D
Heli Racing - BMW 120D
"We hadden vorig jaar eigenlijk een rotseizoen achter de rug met heel wat kleine probleempjes waardoor onder de dikke streep het resultaat niet echt positief was. Omdat we daarnaast ook aan losse wedstrijden uit verschillende kampioenschappen deelnamen, konden we ook niet bepaald meedingen voor bekers. Dat willen we dit jaar veranderen en daarom hebben we besloten om ons dit jaar toe te leggen op het Belcar Endurance Championship. Voorlopig zijn er niet heel erg veel deelnemers in onze divisie, maar mijn teamgenoot Wim Bradt en ikzelf verwachten toch strijd te kunnen leveren met de andere BMW's in onze klasse."

Heli Racing - BMW 120D
Heli Racing - BMW 120D
"In Zolder denk ik dat we met onze BMW 1 een goed strijdwapen hebben tegen de BMW M3 en de BMW Z3 van onze concurrenten, maar voor Spa vrees ik toch dat we op de rechte lijnen niet echt een vuist gaan kunnen maken. We moeten het hebben van het koppel en minder van de pk's en dus hoop ik dat we wel wat kunnen duelleren. Nu, we gaan onze huid duur verkopen en vol de strijd aangaan, vooral de 24 Hours of Zolder staat hoog op onze verlanglijst. We hebben de 24 Hours of Zolder gemist! Ik ben dus enorm blij dat we wederom present tekenen dit jaar."

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 6 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons