van der Horst

Hemicuda-rally officieel geannuleerd

Sébastien Ogier - Toyota Yaris
Sébastien Ogier - Toyota Yaris
Alle hoop dat de Hemicuda in Koekelare alsnog zou doorgaan, is weg. De rally mag niet plaatsvinden, omdat die valt onder amateursport. Dat heeft provinciegouverneur Carl Decaluwé zonet bevestigd aan Autosport.be.
Het zag er even heel mooi uit maar een deelnemerslijst staat niet gelijk aan een startveld. Met twee officiële Toyota's, twee Hyundai's en een pak WRC2 en WRC3-toppers kon Koekelare een lijstje voorleggen om u tegen te zeggen. Maar na het schrappen van de RS Balou, de Rally van Jalhay en uiteraard ook de South Belgian Rally, gaat nu Koekelare voor de bijl.

"We hebben helaas de beslissing moeten nemen om de rally te schrappen. Deze rally valt onder amateursport, ook al gingen er profpiloten aan de start staan. De Hemicuda maakt geen deel uit van een professioneel circuit", aldus gouverneur Decaluwé. Voor de Ypres Rally is het nog te vroeg. "Ook dat wordt ontzettend moeilijk. Als het doorgaat, zal het meer dan waarschijnlijk zonder publiek zijn. Het lijkt me beter alles te schrappen, zodat we volgend jaar opnieuw alles kunnen opstarten."

Vanmiddag bestond er heel wat onduidelijkheid. Karolien Damman, burgemeester van Kortemark, liet weten dat de rally geannuleerd was, maar de organisatoren bleven erin geloven en noemden het een foute communicatie. "Het besluit van de gouverneur is wel degelijk getekend van deze middag en hij heeft ook opdracht gegeven om de organisatie te verwittigen", gaf ze kort later mee aan onze redactie.

Kort na de bevestiging, stuurde ook Hemicuda het nieuws officieel de wereld in. Ze noemen het een enorme teleurstelling en hadden graag hun 20ste editie anders gevierd.

Foto: Toyota GazooDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 23 oktober 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons