van der Horst

Het belangrijkste F1-nieuws van afgelopen week

Claire Williams
Claire Williams
Williams zoekt investeerders en sluit zelfs een verkoop van het F1-team niet uit. De Britse constructeur heeft die beslissing genomen na twee jaar verlies te draaien en achteraan het F1-veld te rijden. Daarnaast is er ook goed nieuws: de Oostenrijkse overheid heeft het licht op groen gezet om twee F1-races te laten plaatsvinden en het seizoen zo te starten op 5 juli. Kimi Raikkonen kreeg ondertussen een cadeau van voormalig werkgever Ferrari: zijn bolide waarmee hij in 2018 de Grote Prijs van Amerika won.
Nicholas Latifi - Williams FW43
Nicholas Latifi - Williams FW43
Williams heeft snel centen nodig om de toekomst veilig te stellen. Dat is de samenvatting van het persbericht dat het team gisteren de wereld instuurde. Het komt erop neer dat het team nog voor het einde van de zomer een nieuwe investeerder zoekt zodat het vanaf 2021 - wanneer een budgetlimiet geldt en teams die minder goed presteren meer uren in de windtunnel mogen doorbrengen - weer competitief kan worden. Het kondigde ook aan dat de overeenkomst met hoofdsponsor ROKiT op eigen initiatief beëindigd werd.

"We hebben geld genoeg om dit jaar te kunnen afwerken, maar als we in de toekomst competitief willen zijn, hebben we een nieuwe investeerder nodig. Het is belangrijk dat die dezelfde filosofie heeft als wij, zijnde de toekomst van het team en ons personeel bovenaan zetten. Een eventuele verkoop van het team is niet gepland maar ook niet uitgesloten. We willen vooral het team redden", aldus teambaas Claire Williams.

Start 2018 F1 Grote Prijs van Oostenrijk
Start 2018 F1 Grote Prijs van Oostenrijk
Het ziet er meer en meer naar uit dat het F1-seizoen op 5 juli van start zal gaan op de Red Bull Ring in Oostenrijk. De overheid heeft zijn akkoord gegeven om er twee opeenvolgende races te organiseren. De tweede race van het seizoen zou er dus ook plaatsvinden, op 12 juli. De personeelsleden van de verschillende teams zullen geen contact mogen hebben met elkaar - elk team zal in een andere accomodatie logeren en iedereen moet bij aankomst in Oostenrijk een attest kunnen voorleggen dat ze negatief getest hebben op Covid-19. De races zullen uiteraard ook zonder publiek verreden worden, er zouden enkel vijfhonderd medewerkers toegelaten worden om alles georganiseerd te krijgen. Als de eerste twee races goed verlopen, zou een week later de volgende race plaatsvinden, op 19 juli in Boedapest.

Het F1-circus zou vervolgens doorreizen naar Silverstone, waar op 2 en 9 augustus de vierde en vijfde race ingepland staat. Nog eens een week later zouden de bolides te zien zijn op het circuit in Barcelona, terwijl onze Belgische race zoals oorspronkelijk gepland gehouden wordt op 30 augustus. Ook de oorspronkelijk geplande GP van Italië één week later op 6 september, staat op de herziene kalender. Daarna zou de F1-paddock verhuizen buiten Europa, maar die kalender is nog niet af.

Foto's: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Rutger Vanhee in Formule 1 op zaterdag 30 mei 2020.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons