van der Horst

Hollywoodster Michael Fassbender lanceert documentaire over Rally of the Lakes

Michael Fassbender
Michael Fassbender
Wanneer een filmset plaatsmaakt voor het idyllische Ierse landschap van Rally of the Lakes nabij Clonakilty. Hollywoodster Michael Fassbender proefde vorig jaar voor het eerst van rallysport. Met vallen en opstaan. Dat avontuur brengt hij nu online in een documentairereeks. De Rally of the Lakes had begin mei moeten doorgaan, met Fassbender opnieuw aan de start als ambassadeur, maar door het coronavirus ging dat niet door.
  • Skylimit Events
Enkele weken geleden had de Rally of the Lakes moeten plaatsvinden. Eén van de mooiste rally's van Europa met een rijke geschiedenis. Kris Meeke, Craig Breen, Russel Brookes, Bertie Fisher en Billy Coleman sieren allemaal het palmares. 

Niet ver daar vandaan woonde de moeder van de acteur die schitterde in de X men-reeks, Shame, 12 years a slave en ga nog maar even door. Hollywoodster Michael Fassbender, die zijn geluk al beproefde op circuit en opgroeide op de Ierse wegen, liet zijn oog vallen op de rally en werd onder meer door Paul Nagle, corijder van Kris Meeke, uitgenodigd om te proeven van de rallysport op de snelle wegen in het zuiden van Ierland.

Fassbender nam de uitnodiging aan en startte in de demowedstrijd met dé wagen aller rallywagens, een Ford Escort MKII voorzien van een dikke Millingtonmotor. Dat avontuur is nu omgezet in een documentairereeks waarvan de eerste aflevering nu online staat. In de eerste aflevering leren we meteen dat die kennismaking niet altijd van een leien dakje liep.
 
 


Foto: Michael Fassbender



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally op vrijdag 15 mei 2020.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons