Total 2' Hours of Spavan der Horst

Holzer Motorsport paait Opel met nieuwe R5

Holzer R5 Corsa
Holzer R5 Corsa
Het Duitse concern Holzer Motorsport heeft donderdag in de marge van de Rally van Portugal hun fonkelnieuwe R5 Corsa voorgesteld. Het is nog onduidelijk wanneer de wagen gehomologeerd zal worden, maar met dit concept probeert Holzer Opel alvast uit hun kot te lokken om over de brug te komen met de nodige steun.
  • Footprints F1 Abu Dhabi
De Corsa R5 ligt al een tijdje op de tekentafel maar Holzer Motorsport, die ook instond voor de ontwikkeling van de Adam R2, besloot er alsnog mee aan de slag te gaan. Het resultaat mag er zijn, al blijft het de vraag of de wagen ook effectief in "productie" zal gaan.

"We geloven dat R5 een sterke en interessante categorie is", aldus CEO Günter Holzer. "De technologie is betaalbaar, dus beslisten we om een project te starten om een Holzer R5 Corsa te bouwen. Ik moet benadrukken dat dit een volledig privé-initiatief is. Nu kijken we vol verwachting naar de feedback uit de rallygemeenschap", zei Holzer die een stevige knipoog trekt naar Opel.

De Corsa R5 kan hét antwoord zijn om de doorstroming van het vele talent bij Opel te verzekeren. Zo blijft heel wat oud-Opel talent al even ter plaatse trappelen. Denk maar aan de Zweed Emil Bergkvist die in de Adam R2 onoverwinnelijk was, maar het op vandaag moet stellen met een beperkt privé-programma.  Met Jari Huttunen, Chris Ingram en Tamara Molinaro bezit Opel opnieuw een talentvol internationaal team, terwijl de kweekvijver blijft groeien met de ADAC Opel Rallye Cup in Duitsland. Een R5-wagen kan de ontwikkeling van de jonge lichting verzekeren en kan zorgen voor een doorstroming richting het WRC.

Foto: Holzer

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op donderdag 18 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Portugal.
  • Inforegio

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons