van der Horst

Honda stopt met Formule 1

McLaren Honda
McLaren Honda
Honda trekt zich eind volgend jaar terug uit de Formule 1, dat maakte de Japanse constructeur vandaag bekend. Er gingen reeds lange tijd geruchten rond het nakende vertrek van Honda uit de koningsklasse van de eenzitterij, maar een officieel statement bleef uit. Tot vandaag dus, waardoor Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri meteen op zoek mogen naar een nieuwe motorleverancier. Honda maakte in 2015 een rentree in de F1 met McLaren, maar na enkele moeilijke seizoenen stapte het Britse team over op Renault-motoren, terwijl de Japanners de neus richting de Red Bull-clan richtten.
Pierre Gasly - Alpha Tauri
Pierre Gasly - Alpha Tauri
De samenwerking met Red Bull zou vorig jaar al tot een eerste zege leiden, dankzij Max Verstappen die een Oranje-legioen in Oostenrijk in extase bracht en dit jaar mocht de Nederlander voor de tweede keer juichen, in Silverstone. De laatste zege van Honda in de F1 was de overwinning van Pierre Gasly in Italië dit jaar. Dat bombardeerde Honda bizar genoeg tot de enige motorbouwer die met twee verschillende teams kon winnen in de F1 sinds de start van het hybridetijdperk in 2014.

Het vertrek van Honda draait, naar eigen zeggen, vooral rond het toewijzen van fondsen aan onderzoek en ontwikkeling rond toekomstige aandrijftechnologiën; geld dat dus niet langer naar een F1-programma kan gaan.

Foto':s Georges De Coster & Alpha Tauri



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Formule 1 op vrijdag 2 oktober 2020.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons