van der Horst

Hungaroring: Ide houdt concurrentie af in enerverende kwalificatierace

Enzo Ide (r.)
Enzo Ide (r.)
Na de zeges in Brands Hatch en op de Nürburgring pakten Enzo Ide en Christopher Mies nu ook de overwinning in de kwalificatierace op de Hungaroring. Het duo neemt bovendien ook nog eens de leiding in het Sprint Cup-kampioenschap over van Rob Bell en Alvaro Parente, die niet verder kwamen dan de 17e plek. Het werd echter geen makkelijke wedstrijd voor Ide, die als leider de pits uitkwam dankzij een alweer erg sterke pitstop van de WRT Audi-crew.
  • G&A Motors Motorsport
AMG-Team AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AMG-Team AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Ze wisten zich zo dus voorbij de leidende AKKA ASP Mercedes van Felix Rosenqvist en Tristan Vautier te werken, iets wat net niet lukte met de zuster-Audi van Frédéric Vervisch en Laurens Vanthoor. Laatstgenoemde wist zich in de beginfase dankzij een goede herstart wel relatief makkelijk voorbij de HTP Mercedes van Dominik Baumann en Maxi Buhk te werken. Ide had na de pitstop een gat van enkele seconden maar Vautier en Vervisch kwamen met nog tien minuten op de klok echt aandringen. De Hungaroring is een moeilijke omloop om in te halen maar toch moest Ide alle zeilen bijzetten om de leiding te behouden. Ook Buhk kwam in de laatste paar ronden nog terug maar ook Vervisch hield de deur mooi dicht.

Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch
Alessio Picariello en Nicolaj Moller Madsen haalden de zege binnen in de Silver Cup en wisten een mooie negende plek algemeen te scoren, meteen ook hun startpositie voor de Main Race van morgen die om 12u30 op gang geschoten wordt. Dries Vanthoor eindigde als elfde nadat teamgenoot Robin Frijns een kleine aanrijding had in de beginfase terwijl Maxime Soulet in de Bentley als zestiende geklasseerd werd.


WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Enzo Ide: "Het team deed alweer fantastisch werk met de pitstop. Ik slaagde erin om aan de leiding te blijven maar de Mercedes zat toch gedurende twee ronden heel erg dichtbij! Dit was een erg moeilijke stint."

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor: "Tijdens de seizoensopener in Misano waren we erg sterk maar sindsdien hadden we nooit echt de pace of het gevoel in de auto dat we wilden. Ik ga niet de schuld op de auto steken maar het is frustrerend en we proberen een oplossing te vinden."
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch: "Ik wou niet teveel riskeren vandaag omdat er morgen meer punten te verdelen zijn. Het is hier immers erg moeilijk om in te halen, zoals Laurens al zei hebben we niet de ultieme pace en dan is het zeker niet makkelijk om risicoloos een proper inhaalmanoeuvre uit te voeren."

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 27 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Budapest.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons