van der Horst

Nürburgring: Zege voor Enzo Ide in kwalificatierace

Enzo Ide en Christopher Mies
Enzo Ide en Christopher Mies
Enzo Ide en Christopher Mies nemen nog wat extra voorsprong in het Blancpain Sprint-kampioenschap na hun zege tijdens de kwalificatierace op de Nürburgring. Meteen de tweede overwinning op rij na de zege in de hoofdrace in Brands Hatch. Het duo verzekerde zich eerder op de dag al van een plaats op de eerste startrij achter polesitters Alvaro Parente en Rob Bell in de Garage 59 McLaren, van wie ze in de eindfase het meeste tegenstand kregen.
  • LTF
Start Qualifying Race Nürburgring 2016
Start Qualifying Race Nürburgring 2016
De razendsnelle pitstop van WRT zorgde ervoor dat Ide als leider naar buiten ging nadat Mies de eerste helft van de wedstrijd in het zog van de McLaren bleef. Rob Bell reed echter het gat van zeven seconden langzaam dicht waardoor onze landgenoot in de laatste paar ronden de deur serieus diende dicht te houden om zijn kansen op de overwinning gaaf te houden. Dat lukte uiteindelijk, ze nemen daardoor wat voorsprong in het kampioenschap temeer daar Jules Szymkowiak en Bernd Schnieder vandaag pas als achtste aantikten.

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Op de derde tot en met de vijfde plaats finishten ook alleen maar Audi's; Stevens en Rast konden in de WRT #28 beslag leggen op de laatste podiumplaats, zij gingen in de eindfase voorbij de ISR Audi #74 van Marlon Stockinger. Dries Vanthoor en Nico Müller brachten de WRT #4 binnen als vijfde, één plaats voor de Bentley #8 van Maxime Soulet en Andy Soucek. Maxime Martin eindigde met de Rowe Racing BMW #98 die hij deelt met Stef Dusseldorp als negende.

Vervisch en Vanthoor raakten betrokken bij een crash in de eerste bocht
Vervisch en Vanthoor raakten betrokken bij een crash in de eerste bocht
Voor Laurens Vanthoor en Frédéric Vervisch, voor de wedstrijd nog derde in de tussenstand, zat er niets anders op dan een inhaalwedstrijd te rijden nadat eerstgenoemde net na de start een tik kreeg en spinde in de eerste bocht. Vanthoor vocht zich in het 36 auto's tellende veld terug tot net binnen de top twintig, waarna teamgenoot Vervisch de WRT Audi #1 tot op de zesde plaats loodste. Met nog enkele minuten te gaan sloeg de pechduivel echter alweer toe; een lekke band duwde het duo andermaal naar de onderste regionen van het klassement.

Enzo Ide (r.)
Enzo Ide (r.)
Enzo Ide: "Het team werkte een geweldige pitstop af. Ze trainen daar ook heel hard op want die kunnen natuurlijk doorslaggevend zijn in dit soort sprintraces. Ik had een redelijke voorsprong toen ik buitenkwam na de pitstop maar het team vertelde mij al snel over de radio dat het gat almaar kleiner werd. Toen ik de lichten van de McLaren in mijn spiegels zag kreeg ik wat stress maar het werd uiteindelijk een fair duel. Ik ben geen professionele piloot dus het voelt wel goed om zoveel pro's achter mij te kunnen houden. Er was wat geluk mee gemoeid ook natuurlijk, maar dat heb je nu eenmaal nodig in het leven."

--- Uitslag Qualifying Race BGTSSC Nürburgring 2016 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 2 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons