Hungaroring: Jack Doohan ongenaakbaar in de formule 2 hoofdrace

Jack Doohan
Jack Doohan
Het werd de perfecte race voor Jack Doohan (Virtuosi) op de Hungaroring, pole, snelste ronde in de race en de overwinning. Frederik Vesti (Prema) en Victor Martins (ART GP) mochten mee het podium op. Amaury Cordeel (Virtuosi) moest achteraan starten en had dus geen hoop op een goed resultaat op een piste waar inhalen moeilijk is. Hij eindigde eenentwintigste.
Podium hoofdrace Hungaroring
Voor Doohan werd het een eenzame race vooraan. Achter hem wist Vesti bij de start voorbij Martins te gaan. Martins wist na de bandenwissel even de tweede plaats weer over te nemen maar Vesti ging hem al snel weer voorbij. Théo Pourchaire (ART GP) probeerde voorbij zijn teamgenoot te geraken maar ging daarbij in de fout. Hij verloor daarbij twee plaatsen en zou als zesde finishen. Ayumu Iwasa (DAMS) wist op het einde nog de vierde plaats over te nemen van Isack Hadjar (Hitech GP). Dennis Hauger (MP Motorsport) eindigde als zevende voor Enzo Fittipaldi (Carlin) en de twee Van Amersfoort rijders Juan Manuel Correa en Richard Verschoor. In het kampioenschap loopt Vesti weer wat uit op Pourchaire en heeft nu 11 punten voorsprong.

Foto's: Racing International Photography

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op zondag 23 juli 2023.