van der Horst

Hyundai Motorsport geeft ook Hayden Paddon een contract

Hyundai i20 WRC
Hyundai i20 WRC
Naast Thierry Neuville, Dani Sordo, Juho Hänninen en Chris Atkinson werd nu ook Hayden Paddon opgenomen in het officiële Hyundai Rally team. De Nieuw-Zeelander zal voor het Koreaanse merk zeven WRC rally’s betwisten waarvan de eerste de Rally van Sardinië is. De PWRC kampioen van 2011 zal uitkomen op een Hyundai i20 WRC ingezet door een satelliet team genaamd Hyundai Motorsport N. Hayden krijgt naast hem als navigator zijn landgenoot John Kennard.
Hayden Paddon debuteerde verleden jaar in het WRC tijdens de rally van Spanje waar hij met een Ford Fiesta RS WRC de achtste plaats pakte. Dit jaar krijgt de Nieuw-Zeelander van Hyundai opnieuw de kans om uit te komen in het wereldkampioenschap rally, hij zal zeven rally’s betwisten met de i20 WRC. Paddon zal zijn debuut voor het Koreaanse merk maken begin juni tijdens de rally van Sardinië. Het is ook al zeker dat hij op 12 september aan de start verschijnt van de rally van Australië. Welke de overige 5 rally’s zijn die Paddon zal betwisten, is momenteel nog niet uitgemaakt. Wel zeker is dat hij in april voor het eerst kennis zal kunnen maken met zijn nieuwe strijdwapen.

Foto: HyundaiDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op donderdag 27 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons