van der Horst

Ieper: Loix pakt de leiding over van Bouffier

Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Freddy Loix-Johan Gitsels - Skoda Fabia R5
Tijdens de eerste passage over de Kemmelberg, de openingsproef van dag 2, kon Loix zijn achterstand van 6,9 sec. op de Fransman Bouffier dichten en leidt nu voor het eerst de wedstrijd met een kleine bonus van 0,9 sec. op de Citroën-rijder. Verschueren en Princen zijn verwikkeld in een gevecht voor de derde plaats.
  • Hamofa Performance
Freddy Loix heeft het niet onder de markt en moet hard strijden voor iedere meter. De Belgische kampioen kon op de openingsdag één snelste chrono op de tabellen zetten in Wijtschate en die moest hij delen met Bouffier. De Fransman sloot de eerste dag af met een voorsprong van 6,9 seconden op Loix en 17,8 tellen op Verschueren die op zijn beurt 6 eenheden bonus had op Princen. Met Citroën, Skoda en Peugeot hebben we dus drie merken binnen de top 4.

Op zaterdagmiddag werden de heren aan de voet van de Kemmelberg verwacht voor de eerste KP van de tweede dag.  Daar was Lefebvre, die bezig is aan een mooie inhaalbeweging, de snelste voor Loix en Princen. Bouffier die naar eigen zeggen moeilijk in het ritme raakt, verloor een 10-tal seconden en moet zodoende zijn eerste plaats afstaan aan Loix. Ook Verschueren ziet Princen en Lefebvre naderen in de strijd voor de derde plaats.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zaterdag 25 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kenotek Ypres Rally.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons