van der Horst

IM/e verpulvert elektrisch ronderecord Circuit Zolder

Xavier Maassen - IM/e
Xavier Maassen - IM/e
De studenten van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogescholen zijn in hun opzet geslaagd. Hun volledig elektrisch aangedreven formulewagen, de IM/e, bestuurd door Xavier Maassen verpulverde zaterdagmiddag met een tijd van 1:42.614 het vorig baanrecord voor elektrische wagens dat op naam stond van Bert Longin in een Tesla Roadster.
Xavier Maassen - IM/e
Xavier Maassen - IM/e
De IM/e verbeterde eerder al het elektrische rondecord van het Circuit Zandvoort met Beitske Visser als piloot. Voor de recordpoging op Circuit Zolder werd Xavier Maassen aangetrokken als piloot, gezien hij heel wat ervaring heeft opgedaan op de Limburgse omloop. Om vijf na twaalf was het zover; Maassen verliet de pitstraat en na één opwarmronde volgde al de gechronometreerde snelle ronde. In een oefensessie vrijdag op oudere banden was Maassen al onder het elektrisch baanrecord gegaan en zaterdag herhaalde hij die prestatie moeiteloos, maar nu officieel. Met een rondetijd in 1:42.614 verpulverde hij het vorige elektrisch baanrecord dat in 2:01.182 op naam stond van Bert Longin.

Xavier Maassen - IM/e
Xavier Maassen - IM/e
"We gaan nu de wagen nog verder ontwikkelen met het oogpunt om de elektrische aandrijving verder op punt te zetten. De bedoeling is dat we ook op andere circuits in actie gaan treden om ook daar recordpogingen te houden. We doen dat met het oogpunt op ons Garage 56-project voor de 24 Heures du Mans waarvoor we enerzijds aandacht bij het brede publiek willen opwekken, maar anderzijds ook als team willen groeien en extra kennis opbouwen. We focussen vooral op de technologie voor het opladen van de batterijen van de IM01 Le Mans bolide tijdens een pitstop. De ontwikkeling van die technologie gebeurt momenteel in razendsnel tempo, dus we trachten met de best mogelijke oplossing te komen die ook in de praktijk voordelen kan opleveren voor serieproductiewagens", vertelt PR-verantwoordelijke Arthur van der Werf aan Autosport.be.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 15 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons