van der Horst

In 2017 toch vijf C-Elysées op de WTCC-grid?

Yves Matton
Yves Matton
Die mogelijkheid oppert Citroën Racing-patron Yves Matton tegenover het Britse TouringCarTimes. Onze landgenoot ziet privéteam Sébastien Loeb Racing in 2017 mogelijk tot vijf C-Elysées runnen, na een proefperiode met drie wagens in 2016. Spijts de recente beslissing om het aantal officiële Citroën's in het WTCC in 2016 tot twee terug te brengen, zouden er dus ook na de exit van de Franse constructeur anno 2017 mogelijk vijf Elysées op de grid kunnen staan.
Sebastien Loeb - Citroën Racing
Sebastien Loeb - Citroën Racing
Matton bevestigde dat de beslissing om in 2016 geen WRC-rally's te betwisten en het aantal officiële WTCC-Citroën's volgend seizoen tot twee exemplaren voor José Maria Lopez en Yvan Muller terug te schroeven, werd ingegeven door de wil in 2017 voluit voor het WRC te gaan. "Enerzijds ontwikkelen we een nieuwe auto, anderzijds moeten we onze toerwagentitels zien te verdedigen en dit met dezelfde ploeg medewerkers. Bepaalde ingrepen drongen zich dan ook op om deze nieuwe doelstellingen te kunnen realiseren" aldus Matton.

Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing
Mehdi Bennani - Sebastien Loeb Racing
Het Sébastien Loeb Racing van de negenvoudige wereldkampioen rally runde afgelopen jaar twee C-Elysées, eentje privé voor Mehdi Bennani en één voor zeg maar semi-fabrieksrijder Ma Qing Hua. In 2016 vinden we drie SLR-wagens op de grid terug: Bennani krijgt het gezelschap van Franco-Belg Grégoire Demoustier, terwijl algemeen wordt verwacht dat Tom Chilton de derde wagen zal bemannen. Is de evaluatie na de eerste seizoenshelft positief, dan wil Matton gesprekken opstarten met Loeb om de mogelijkheid te bekijken om in 2017 vijf wagens in te zetten. "Het is in het belang van zowel de seriepromotor, Citroën als SLR om alle vijf de wagens op de grid zien te houden en dan nog het liefst gerund door één en het zelfde team", aldus Matton nog.

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zondag 20 december 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons