van der Horst

Indianapolis 500: Alex Palou op pole

Alex Palou
Alex Palou
Volgend weekend is het de 107de editie van de Indianapolis 500 en zoals de traditie het betaamd werden afgelopen weekend de kwalificaties afgewerkt. Hoewel Felix Rosenqvist (Arrow McLaren) de gehele kwalificaties domineerde, moest de Zweed toch de pole laten aan Alex Palou (Chip Ganassi Racing) en zelfs de tweede plek aan Rinus "Veekay" Van Kalmthout (Ed Carpenter Racing). Al was het verschil tussen de eerste twee plekken vrij miniem.
  • Dreamdrive
De kwalificaties voor de Indianapolis 500 zijn gebaseerd op de gemiddelde snelheid van vier gechronometreerde ronden. Palou behaalde een gemiddelde van 234.217 mijl per uur, terwijl Veekay 0.006 trager was. Rosenqvist, die zowel op Qualifying day als in de Fast 12 de betere was, was maar 0.1 mijl per uur trager. De tweede startrij wordt dan weer bemand door Santino Ferrucci (A.J. Foyt Enterprises), Pato O'Ward (Arrow McLaren) en Scott Dixon (Chip Ganassi Racing).

Ook stond dit jaar Bump Day op het programma. Gezien er 34 wagens aan de start staan en er maar 33 plaatsen zijn, moesten de laatste vier van de Qualifying Day het opnemen tegen elkaar voor de laatste drie plekken. Daar kregen we de verrassing dat veteraan Graham Rahal (Rahal Letterman Lanigan Racing) er uit geknikkerd werd door teamgenoot Jack Harvey. Zo mist de Amerikaan voor het eerst sinds zijn debuut in 2008 de start van de Indy 500, die deze zondag om 17 uur van start gaat.

Foto: IndyCar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 22 mei 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons