van der Horst

Iron Lynx aanwezig op verschillende fronten

Iron Lynx in 2021
Iron Lynx in 2021
Het Iron Lynx team heeft zijn plannen voor 2021 ontvouwd. Het Italiaanse team zet dit jaar niet minder dan veertien Ferrari's in en dat in vijf verschillende endurance kampioenschappen. Het WEC, met de 24 Uren van Le Mans, de ELMS, de GT World Challenge Europe, de Michelin Le Mans Cup en de Ferrari Challenge staan op het programma.
  • Skylimit Events
Het meest opvallend is de deelname van Iron Lynx aan de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS. Het is de eerste maal dat het team in de SRO serie uitkomt en doet dat onmiddellijk met twee Ferrari 488 GT3 ingeschreven in de Pro klasse. Ferrari F1-testpiloot Callum Ilott deelt het stuur van de wagen #71 met Antonio Fuoco en Davide Rigon. De Ferrari #51 komt in handen van Côme Ledogar, Alessandro Pier Guidi en Nicklas Nielsen.

In het WEC komen er twee wagens aan de start met de #60 voor Andrea Piccini, Claudio Schiavoni en Matteo Cressoni en de #85 voor het damestrio bestaande uit Manuela Gostner, Rahel Frey en Michelle Gatting. Voor de 24 Uren van Le Mans komt daar nog een wagen bij met de #80 voor Andrea Piccini, Rino Mastronardi et Matteo Cressoni terwijl de #60 dan bestuurd wordt door Raffaele Giammaria, Paolo Ruberti en Claudio Schiavoni.

Iron Lynx vaardigt drie Ferrari's 488 GT3 af naar de European Le Mans Series, de rijders daar worden Sergio Sernagiotto/Claudio Schiavoni/Paolo Ruberti, Miguel Molina/Rino Mastronardi/Matteo Cressoni en Katherine Legge/Rahel Frey/Manuela Gostner. Twee wagens zijn er ook voor de Michelin Le Mans Cup waar al zeker een bolide bemand wordt door Paolo Ruberti en Rino Mastronardi.

Foto: Iron Lynx
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT World Challenge Europe op vrijdag 26 februari 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons