van der Horst

Jan Kopecky wint Sibiu Rally in Roemenië en diept voorsprong verder uit

ERC 2013 - Jan Kopecky
ERC 2013 - Jan Kopecky
De Tsjechische Skodarijder Jan Kopecky heeft de Sibiu Rally gewonnen in Roemenië. De Sibiu Rally was de eerste rally van de tweede ronde van het ERC Championship en verreden over gravel en asfalt. De volledige kalender gaat over 12 wedstrijden, verdeeld over tweemaal zes rally’s waarvan telkens de vier beste resultaten in rekening worden gebracht. Kopecky was niet aanwezig in Ieper die als laatste rally van de eerste ronde op een nogal ongelukkige datum viel. De Tsjech kon in Ieper alleen nog de tweede plaats van Corsica verbeteren en paste voor de wedstrijd in de Westhoek. In Roemenië was hij opnieuw van de partij en reed de concurrentie naar huis.
  • Oeste Kart
Delecour was zijn naaste belager en voor ‘monsieur freine tard’ was dit eerder een thuiswedstrijd gezien de Peugeot-rijder regerend Roemeens kampioen is en hij ook momenteel aan de leiding staat in het nationaal Roemeens rallykampioenschap 2013.

Delecour wist de eerste KP te winnen voor Kopecky en diens voornaamste belager in het ERC, de Fransman Brian Bouffier. Na KP 2 moest Delecour zijn leiding uit handen geven aan zijn landgenoot Bouffier die de twee KP's achter zijn naam zette. Op KP 4 moest Bouffier (2de in Ieper na Freddy Loix) zijn Peugeot aan de kant zetten met problemen aan de ophanging.

Kopecky won de vier volgende KP’s tegenover één voor Delecour en mocht na dag 1 gaan rusten met 15 seconden voorsprong op de Fransman en meer dan drie minuten op de rest van het veld. De Tsjech won alle proeven op de slotdag en sloot de rally af met meer dan drie minuten voorsprong op veteraan Delecour.

Zodoende vergroot Kopecky zijn voorsprong in het ERC kampioenschap tot maar liefst 71 punten op de Ier Graig Breen die de Sibiu Rally aan zich liet voorbij gaan. Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op zondag 28 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sibiu Rally Romania.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons