van der Horst

Jänner Rallye: Jan Kopecky behoudt leiding na tweede lus

Jan Kopecky - Škoda Fabia Super 2000
Jan Kopecky - Škoda Fabia Super 2000
De tweede lus van drie KP's in het kader van de Jänner Rallye is achter de rug en was duidelijk spannender dan deze morgen toen de piloten een pak ijs voor de wielen kregen geschoven. De voorlopige top 3 leunt zeer dicht bij elkaar aan en we verwachten een spannend verder verloop van deze openingsmanche van het ERC in Oostenrijk.
  • Prospeed Competition
Iets warmere omstandigheden nu, waardoor het ijs weg is, maar in de plaats daarvan veel modder.

De eerste leider van de dag, Jan Kopecky, moest even zijn koppositie na de vierde KP uit handen geven aan de Oostenrijker Baumschlager, maar in KP 6 verloor deze laatste 17 seconden waardoor de Tsjech opnieuw de leiding in handen kreeg. Ook zijn landgenoot Pech doet het uitstekend met de MINI en staat op de derde plaats op een kleine 6 seconden van de leiding en op minder dan 2 seconden van Baumschlager.

De KP-zeges tijdens de tweede lus waren voor Bouffier (2) en Baumschlager (1).

De Fransman Bouffier kwam traag op gang, maar heeft nu een mooi offensief ingezet. Hij verloor 42 seconden in de openingslus, maar heeft tijdens de tweede lus 20 seconden terug gepakt en staat op een voorlopige 5de plaats.

Pech was er voor François Delecour in de Belgische Peugeot van Kronos toen hij kreeg af te rekenen met problemen aan het commando van de versnellingsbak. Hij staat momenteel 8ste op iets meer dan een minuut.

Foto: FIA ERC



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA European Rally Championship op vrijdag 4 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jänner Rallye.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons