van der Horst

Jari-Matti Latvala swingt in Argentinië

Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R WRC
Met twee opeenvolgende besttijden heeft Jari-Matti Latvala zich na vijf proeven op kop gezet van de rally van Argentinië, de vierde WRC-manche. Voor Thierry Neuville is een goed resultaat opnieuw uitgesloten na mechanische problemen.
  • Hamofa Performance
Eerste leider Ogier verraste met een besttijd op de eerste proef van de dag. De Franse WK-leider had duidelijk geen last van zijn rol als opener in het begin van de dag. Zijn VW-teamgenoot Jari-Matti Latvala klokte daarna wel twee snelste tijden en zet zich daarmee op kop. Hij heeft momenteel een voorsprong van 5.4 seconden op de Hyundai van Hayden Paddon die net zoals de Fin profiteert van een goede startpositie. Ogier staat ondanks een nadelige startpositie knap derde op 6.9 seconden van de leider.

Andreas Mikkelsen in de derde VW en Dani Sordo in de Hyundai zijn nog uitgesloten voor winst. Zij volgen op respectievelijk een kwart en een halve minuut.

Thierry Neuville kent een desastreuze wedstrijd ondanks een besttijd op de slotproef van de ochtendlus. Na problemen op de shakedown kende hij opnieuw mechanische pech op de derde proef op vrijdag. Hij verloor ruim 6 minuten en moet nu knokken voor enkele WK-punten.

Er staan vrijdag nog vier proeven op het programma. De wedstrijd eindigt zondag.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 22 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons