van der Horst

VLN 6: Jens Klingmann (BMW) duikt onder 8-minuten grens

Team Schübert - BMW Z4 GT3
Team Schübert - BMW Z4 GT3
Jens Klingmann schreef zaterdag geschiedenis door in de zesde VLN-manche van het seizoen het VLN ronderecord scherper te stellen aan het stuur van zijn Team Schübert BMW Z4 GT3. Tijdens de kwalificaties liet de BMW al een zeer snelle chrono optekenen door de pole positie te veroveren in 8:00.973. Verrassend genoeg was het echter in de tweede wedstrijdronde dat Klingmann op een vrije baan de veel besproken 8-minuten grens wist te doorbreken, en een rondje Nordschleife, aangevuld met een deel van de GP-strecke (24,358km) wist te volmaken in 7:59.045.
"Wat een ronde!" zei de Duitser na de race. "Ik ben trots dat ik de eerste ben die deze magische grens kan doorbreken. We wisten dat we in principe over de snelheid beschikten om onder de acht minuten te blijven, maar zoiets kan je niet vooraf plannen op zo'n lang en uitdagend circuit." Naar goede gewoonte duiken de tijden elk jaar weer naar beneden eenmaal de 24 uren van de Groene Hel achter de rug zijn, maar ook dit wijst weer op het feit dat de huidige generatie van GT3’s almaar sneller wordt…

Lees ook: VLN 6: Frikadelli Racing pakt derde zege van het seizoen

Foto: VLN/Brucke
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zondag 3 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting RCM-DMV Grenzlandrennen.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons