van der Horst

Jenson Button als teameigenaar en piloot richting Extreme E

Jenson Button
Jenson Button
Extreme E heeft de kaap van tien teams bereikt nadat niemand minder dan Jenson Button aankondigde met zijn eigen team JBXE het kampioenschap te vervoegen. Niet alleen zal de Brit het team leiden, Button zal ook achter het stuur kruipen tijdens het eerste seizoen Extreme E, te beginnen in Saoedi-Arabië begin april. Welke dame een team zal vormen met Button, is nog niet bekend.
  • Heinz Performance
JBXE Odyssey-21
JBXE Odyssey-21
Alejandro Agag mag eens goed in zijn handen wrijven met een startveld als dit. Met Button erbij zijn er drie (voormalige) wereldkampioenen Formule 1 - en in het totaal maar liefst tien wereldkampioenen - die zich engageren voor het kampioenschap. Natuurlijk kent het grote publiek Button van zijn dagen in de Formule 1, maar ook van zijn deelnames aan de 24 Heures du Mans, British GT en Super GT - waar hij overigens kampioen werd in 2018. Toch heeft hij een link met offroad racen gezien vader John Button rallycrosser was en wat velen niet weten is dat Jenson zelf ook offroad ervaring heeft. De Brit nam namelijk in 2019 deel aan de Baja 1000, een offroad race die afgewerkt wordt in de Baja California Peninsula.

Met de deelname van JBXE heeft Extreme E de verwachte kaap van tien teams voor het eerste seizoen bereikt. Nu is het alleen afwachten naar de namen van de laatste piloten die nog bevestigd moeten worden richting de eerste manche in Sharaan op 3 en 4 april.

Foto's: Extreme ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Rally Internationaal op maandag 25 januari 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons