van der Horst

Jules Castro debuteert sterk in F4 UAE, Kimi Antonelli eerste leider

Jules Castro
Jules Castro
Afgelopen weekend kende de nieuwe Formule 4 auto, de Tatuus T-421, haar wedstrijd debuut. De nieuwe bolide, inclusief bekende Halo, werd voor het eerst in competitie gebracht in de openingsmanche van het Formule 4 kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook onze landgenoot Jules Castro maakte er zijn debuut en dat deed de jongeling zeker niet onverdienstelijk. Met een dertiende plaats in de derde race van het weekend, mag het debuut van Castro zeker als geslaagd aanzien worden.
Voor de start van de zesde jaargang van het F4 UAE kampioenschap trokken teams en rijders richting Abu Dhabi. Daar vond afgelopen weekend de eerste van vijf opeenvolgende wedstrijden plaats. De organisatie kon eens te meer rekenen op een groot deelnemersveld! 27 piloten schreven zich in waaronder heel wat talent dat zijn eerste meters in de autosport afwerkte. Nikita Bedrin, Taylor Barnard, James Warthon, Charlie Wurz - zoon van Alexander Wurz - en Kimi Antonelli - meervourig europees en wereldkampioen karting - zijn maar enkele bekende namen uit de kartsport die via de F4 UAE de overstap naar de autosport maken.

Jules Castro
Jules Castro
Onder de deelnemers ook opnieuw een Belg; Jules Castro. De Limburger die tot vorig jaar in de karting uitkwam voor het GKS team, gevestigd in Genk, maakte er afgelopen weekend zijn debuut in de autosport. Castro verlegde vorig jaar, samen met zijn stiefbroer Jef Machiels - zoon van Louis Machiels - de focus naar de eenzitters. Het jaar stond in het teken van verschillende testsessies op Europese circuits en dat in de oude F4 wagen. Voor Castro was het dit weekend dan ook de eerste kennismaking met de nieuwe generatie van de Tatuus. "De eerste races verliepen vrij moeizaam. De auto is nieuw, het circuit is nieuw en het team is nieuw. Toch ben ik verrast door de snelheid die we hebben kunnen laten zien. Het deelnemersveld is van een zeer hoog niveau en kunnen afsluiten met P13 in de derde race van het weekend was een enorme opsteker!"
Het eerste weekend kon aanzien worden als een kleine sprong in het onbekende. Castro kon enkel rekenen op de ervaring die hij heeft van de tests met de oudere F4 wagen. De wedstrijden die volgen zullen dan ook opnieuw als een grote test aanzien worden, gezien het grote aantal tracktime dat de rijders in dit kampioenschap hebben. "Ik kom volgende week opnieuw in actie, op het circuit van Dubai. Ook dat weekend zullen we zien als voorbereiding op het komende seizoen waarin ik uitkom in de Spaanse F4. Na de manche in Dubai geef ik het stuur door aan Jef Machiels, die de overige manches zal afwerken." Aldus een tevreden Jules Castro.

Kimi Antonelli
Kimi Antonelli
Eerste leider in het kampioenschap is Kimi Antonelli. De Italiaan maakte zijn wedstrijddebuut en won twee van de vier races. In de overige wedstrijden werd hij tweede en derde. Tasanapol Inthraphuvasak staat tweede in de tussenstand voor Aiden Neate, Taylor Barnard, Charlie Wurz, James Warthon, Jamie Day, Nederlander Rik Koen, Oliver Gray en Nikita Bedrin die de top tien volmaakt. Castro staat, na een uitvalbeurt in race twee en een spin in de laatste wedstrijd, als 21e gerangschikt. 

Foto's: Jules Castro en F4 UAEDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op maandag 24 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons